SiolNET. Novice Slovenija
4,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz varnostnih razlogov zaradi protestov za ljubljanske dijake pouk na daljavo

4,52

termometer

Protesti torek, 5.10.2021
Na eni do ljubljanskih srednjih šol so se že odločili, da iz varnostnih razlogov zaradi morebitnega protesta danes za dijake organizirajo pouk na daljavo. Foto: Bojan Puhek

Zaradi napovedanih protestov, ki naj bi bili v Ljubljani tudi danes, bodo iz varnostnih razlogov imeli nekateri dijaki na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana, ki ima sedež na Vegovi ulici, po odločitvi vodstva šole popoldanski pouk na daljavo. 

Ker bi bili protesti v Ljubljani, napovedani za sredo, za nekatere dijake, ki imajo pouk popoldne in se domov vračajo v večernih urah, lahko nevarni, so se na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana odločili, da v sredo, 6. oktobra 2021, popoldanski pouk izpeljejo na daljavo. 

Dijakom so sporočili, naj ne hodijo v šolo in naj spremljajo druge načine obveščanja, da bodo izvedeli, kako bo danes potekal pouk od doma. Za zdaj gre po informacijah ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za edino šolo, kjer so se odločili za tak ukrep.

Dijaki so se znašli med solzivcem 

"Ravnatelj Elektrotehniško-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana nas je danes obvestil, da so se dijaki zaradi včerajšnjih protestov znašli med protestniki, kjer je bil uporabljen solzivec. Ker so tudi za danes napovedani protesti, je ravnatelj ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zaprosil za soglasje za izvedbo pouka na daljavo," so nam pojasnili na pristojnem ministrstvu.

Organizacija pouka je sicer v pristojnosti šole in se načeloma, razen v izjemnih primerih (pouk na daljavo, odrejen s strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport), odvija v prostorih šole, ali v kraju, predvidenem z letnim delovnim načrtom šole.

A v primeru, ko vodstvo šole presodi, da bi bila pri izvajanju pouka v šoli ogrožena življenje in zdravje dijakov zaradi višje sile, na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport menijo, da sta življenje in zdravje naših dijakov najvišji vrednoti, zato je šola dolžna pouk organizirati tako, da nikakor ne bodo ogroženi.

Protesti torek, 5.10.2021 Novice Policija: Znane nove podrobnosti včerajšnjega shoda #video Protest nasprotnikov pogojev PCT v Ljubljani dne 29.9.2021 Novice Nove informacije policije o sredinem shodu protestnikov #video Protest nasprotnikov pogojev PCT v Ljubljani dne 29.9.2021 Novice Policija po uporabi vodnega topa in solzivca: Shod je razpuščen zaradi varnosti #foto #video Srbske protiteroristične enote Novice Slovenci in balkanski sod smodnika Anis Ličina Novice Anisa Ličino izpustili iz pripora

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin