Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 9. 2021,
14.56

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,82

68

Natisni članek

policija PCT protestniki protest

Četrtek, 30. 9. 2021, 14.56

2 leti, 6 mesecev

Nove informacije policije o sredinem shodu protestnikov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,82

68

Policija je sprožila postopke zoper več kot 50 udeležencev sredinega protesta proti pogoju PCT in cepljenju proti bolezni covid-19. Med trajanjem protesta so pet oseb tudi pridržali, eni pa so zasegli nevaren predmet, ki ga ni dovoljeno prinašati na tovrstne shode. Dva policista sta med protestom utrpela lažje poškodbe.

Kot so danes sporočili s policijske uprave Ljubljana, so policisti v okviru varovanja do sedaj zaznali dve kršitvi Zakona o javnih zbiranjih, saj je bil shod neprijavljen. 

Policijska uprava Ljubljana je pri včerajšnjem varovanju sodelovala z
različnimi policijskimi enotami tako z območja Ljubljane kot vseh ostalih
policijskih uprav, posebno enoto policije, konjenico, policisti vodniki
službenih psov in  letalsko policijsko enoto. Število policistov, ki so
aktivno sodelovali pri varovanju se je sprotno prilagajalo glede na
varnostno situacijo na terenu. Policistov je bilo tako dovolj, da so
vzpostavili javni red in mir, ko je bil ta huje kršen, so še sporočili s PU Ljubljana. | Foto: Bojan Puhek Policijska uprava Ljubljana je pri včerajšnjem varovanju sodelovala z različnimi policijskimi enotami tako z območja Ljubljane kot vseh ostalih policijskih uprav, posebno enoto policije, konjenico, policisti vodniki službenih psov in letalsko policijsko enoto. Število policistov, ki so aktivno sodelovali pri varovanju se je sprotno prilagajalo glede na varnostno situacijo na terenu. Policistov je bilo tako dovolj, da so vzpostavili javni red in mir, ko je bil ta huje kršen, so še sporočili s PU Ljubljana. Foto: Bojan Puhek

Zaradi kršitev zakonov o javnem zbiranju, javnem redu in miru in osebni izkaznici policisti vodijo postopke zoper skupno 54 oseb, zoper še eno osebo pa je bil podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Policija obravnava tudi dve kaznivi dejanji napada na uradno osebo, saj sta bila med shodom poškodovana dva policista, in tri primere kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, konkretno službenega avtomobila in stekel na objektih. 

Poglejte, kako so protestniki napadli službeni avto Planet TV:

Pahor pripravljen sprejeti protestnike, če se bodo nanj obrnili s prošnjo po dialogu

Predsednik republike Borut Pahor je poudaril, da so protesti sestavni del demokratične družbe, vendar so dolžni ostati nenasilni. Če se bodo protestniki nanj obrnili s prošnjo po dialogu, jo bo sprejel, je napovedal Pahor. "Dialog je edina rešitev, ne posreči se vedno in zlasti ne takoj, ampak pri njem je treba vztrajati," je dejal.

"Če bodo protestniki menili, da bi bilo koristno, da se sestanemo, se tudi bomo," je ob robu današnjega obiska v Mariboru v zvezi s sredinimi protesti povedal Pahor. Poudaril je, da se je z nekaterimi predstavniki civilnih združenj, ki protestirajo proti ukrepom vlade za zajezitev širjenja koronavirusa, že sestal.

Po njegovi oceni se številne vlade, tudi slovenska, soočajo s protesti in napačnimi odločitvami pri vodenju epidemije. "A zaradi takšnih napak ne smemo zavreči vsega ukrepanja, saj to ogroža javno zdravstvo," je dejal Pahor.

 

Ne spreglejte