SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija po uporabi vodnega topa in solzivca: Shod je razpuščen zaradi varnosti #foto #video

10

termometer

protesti, 29.9.2021
Foto: Bojan Puhek

V Ljubljani je potekal protest nasprotnikov pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani), torej proti ukrepom, s katerimi želi vlada omejiti epidemijo ter prepričiti, da bi zbolelo in umrlo še več ljudi. Protestniki so se najprej zbrali na Trgu republike, potem pa se odpravili proti ljubljanski obvoznici, od koder so se posredovanju policije vrnili v center. Na dogajanje se je odzval tudi premier Janša. 

Zaradi protestnikov je bila v obe smeri zaprta severna ljubljanska obvoznica med razcepoma Koseze in Zadobrova, policija pa je uporabila vodni top ter solzivec. Policisti so sporočili, da vse udeležence pozivajo, naj mirno zapustijo območje obvoznice in upoštevajo navodila in ukaze policistov. 

Kasneje so se protesti nadaljevali v središču centra, kjer je prišlo tudi do posameznih incidentov, med drugim tudi na napade na novinarje. Premier Janez Janša se je na Twitterju odzval na dogajanje na današnjih protestih proti vladnim omejevalnim koronskim ukrepom. Zapisal je, da napadi in grožnje niso ustavna pravica do zborovanj. Ob tem pa je MNZ pozval, naj ukrepa, saj vodstvo policije v Ljubljani "očitno ni sposobno preventive".

"Fizični napadi, grožnje s smrtjo zdravnikom, novinarjem itd., ki zgolj opravljajo svoje delo, oviranje prometa in kršenje ukrepov proti covidu-19 niso ustavna pravica do zborovanj. Vodstvo policije v Ljubljani očitno ni sposobno preventive in čas je, da ministrstvo za notranje zadeve ukrepa," je še zapisal.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

 

Območje je preletaval policijski helikopter, dalj časa je bila zaprta Celovška cesta v smeri proti centru prestolnice.
1 / 6 Območje je preletaval policijski helikopter, dalj časa je bila zaprta Celovška cesta v smeri proti centru prestolnice.
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Poklukar: Covid-19 je vzel že 4861 življenj

Zaradi smrti 20-letnice je Slovenija sicer danes začasno ustavila cepljenje s cepivom Janssen. Vodja posvetovalne skupine za cepljenje pri NIJZ Bojana Beović je sicer pojasnila, da gre za izjemno redek dogodek. Poudarila je, da je cepivo Janssen registrirano brez posebnih omejitev za starostne skupine. Opomnila je, da mora biti cepljena oseba seznanjena z možnimi neželenimi učinki. "Tudi pri nas cepljena oseba dobi besedilo, kjer so ti neželeni učinki navedeni, prav tako nasvet, naj se osebe ob pojavu teh učinkov obrnejo na zdravnika," je pojasnila Beovićeva.

Minister za zdravje Janez Poklukar pa je spomnil, da je covid-19 do sedaj vzel že 4861 življenj prebivalcev Slovenije, samo septembra je zaradi boja s koronavirusom v Sloveniji umrlo več kot sto ljudi. Tako prednosti cepljenja odtehtajo morebitna tveganja, je še dejal minister.

Dogajanje ob današnjih protestih: 

protesti, 29.9.2021 Foto: P. J.

protesti, 29.9.2021 Foto: Bojan Puhek

protesti, 29.9.2021 Foto: Bojan Puhek

protesti, 29.9.2021 Foto: Bojan Puhek

protesti, 29.9.2021 Foto: Bojan Puhek

protesti, 29.9.2021 Foto: Bojan Puhek

protesti, 29.9.2021 Foto: Bojan Puhek

Protest pred parlamentom Novice Za ograjami protest proti omejevanju epidemije: za več okuženih in mrtvih

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin