Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 10. 2021,
7.32

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,44

46

Natisni članek

odvetnik sodišče droga pripor protest Anis Ličina

Sreda, 6. 10. 2021, 7.32

2 leti, 6 mesecev

Anisa Ličino izpustili iz pripora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,44

46

Anis Ličina | Ličina, ki je bil po besedah policije vodja lanskih nasilnih protestov v Ljubljani, o čemer sicer še poteka sodna preiskava, je eden od 14 obtoženih na sojenju zaradi domnevnega trgovanja z drogo. | Foto STA

Ličina, ki je bil po besedah policije vodja lanskih nasilnih protestov v Ljubljani, o čemer sicer še poteka sodna preiskava, je eden od 14 obtoženih na sojenju zaradi domnevnega trgovanja z drogo.

Foto: STA

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je v začetku septembra za Anisa Ličino odredil pripor, da bi zagotovil njegovo navzočnost na sojenju, je ta ukrep na nadaljevanju sojenja v torek odpravil, poroča časnik Večer. Ličina je sicer eden od obtoženih na sojenju zaradi domnevnega trgovanja z drogo. Po besedah slovenske policije je Ličina lani jeseni v Ljubljani na nasilnem protestu vodil tudi skupino nasilnežev. Policija ga je zaradi pozivanja k nasilju ovadila.

Anis Ličina je do zdaj že nekajkrat izostal z glavnih obravnav, vendar je za svoje izostanke sodišču vedno dostavil opravičilo. V začetku septembra je prišel na sojenje, kjer je na opozorilo sodnika Srečka Škrebca o izostankih dejal, da se sojenj ne namerava udeleževati. Ker se po odmoru ni več vrnil, je sodni senat po posvetu sklenil, da se zanj odredi pripor zaradi nespoštovanja sodišča oziroma da bi zagotovili njegovo navzočnost na sodišču.

Anis Ličina
Novice Anis Ličina odhaja v pripor

Zoper omenjeni sklep se je Ličina na višje sodišče pritožil s svojim odvetnikom Milošem Zarićem, a pritožba ni bila uspešna. Na torkovem nadaljevanju sojenja domnevnim trgovcem z drogo pa je sodni senat Ličini odpravil pripor, poroča Večer. Sodni senat je ugodil prošnji Zarića, ki je sodišče prosil za odpravo pripora.

Policija: Ličina je nasilnim protestnikom dajal navodila

Policisti so februarja v povezavi z nasilnimi protesti v Ljubljani v začetku lanskega novembra kazensko ovadili 39-letnega Anisa Ličino. Ta je po njihovih navedbah od 16. oktobra do vključno 5. novembra lani, ko so v prestolnici potekali neprijavljeni protesti, ki so se sprevrgli v izgrede, na družbenih omrežjih pozival ljudi k nasilnemu protestu. Na shodu je nato Ličina po navedbah policistov kot vodja skupine nasilnim protestnikom dajal navodila, kako naj ravnajo proti policistom.

Anis Ličina
Novice Nasilni izgredi: policisti kazensko ovadili Anisa Ličino
Anis Ličina
Novice Nasilni protesti v Ljubljani: opravili hišno preiskavo pri Ličini
Novice Uradno: v Avstriji aretirali Anisa Ličino
Peter Jančič
Mnenja Nevarni posnetki Sove in Ličine
Aleš Hojs
Novice Minister Hojs: Večje neumnosti pa še nisem slišal
Ne spreglejte