SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anis Ličina odhaja v pripor

10

termometer

Anis Ličina
Foto: STA

Sodišče je Anisu Ličini, ki mu sodijo zaradi domnevnega trgovanja z drogo, odredilo pripor.

Ljubljansko okrožno sodišče je v primeru proti Anisu Ličini, ki mu sodijo zaradi trgovanja z drogo, odredilo pripor, poroča Večer. Ličina je sicer stari znanec policije, ob trgovini z drogo ga povezujejo s tihotapljenjem prebežnikov, policisti pa so ga ovadili tudi zaradi organiziranja nasilnega protestnega shoda 5. novembra lani v Ljubljani.

Anis Ličina Novice Opravičevanje nasilja: RTV obžaluje prispevek z Anisom Ličino #video

Ličina se je sicer do zdaj branil s prostosti, senat sodišča pa je svojo odločitev o priporu utemeljil s tem, da je Ličina nekajkrat že izpustil obravnave in da je s tem pokazal nespoštovanje sodišča. Za svoje izostanke je sicer vedno dostavil dokaze. Na torkovi glavni obravnavi pa je na opozorilo sodnika Srečka Škrebca o izostankih dejal, da se sojenj ne namerava udeleževati.

Premor, nato odločitev o priporu

Po odrejenem daljšem premoru med glavnim sojenjem se Ličina ni več vrnil na obravnavo, zato se je sodnik Škrebec posvetoval s tožilko Tamaro Gregorčič, ki je predlagala, naj sodišče odredi prisilni privod, če bi bil neuspešen, pa pripor. Po posvetovanju sodnega senata je nato sodnik Škrebec odredil pripor zaradi neupoštevanja sodišča in da bi zagotovil njegovo navzočnost na sodišču.

Obtožnica sicer bremeni 33 obtoženih, od tega je 19 že obsojenih, saj so s tožilstvom podpisali sporazum oziroma so krivdo priznali na predobravnem naroku. Štirinajst obtoženih, med njimi tudi domnevni vodja združbe Aleš Zupančič, krivde ni priznalo in jim sodijo po rednem postopku. Ličini tožilstvo pripisuje vlogo Zupančičevega kurirja, navajata časnika.

Anis Ličina Novice Uradno: v Avstriji aretirali Anisa Ličino Nasilni protesti v Ljubljani, 5. november 2020. Ivan Gale vodni top Novice Mitev znova na sodišču. Bo tokrat kaznovan za brutalen napad na fotografa?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin