SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Uradno: v Avstriji aretirali Anisa Ličino

10

termometer

Avstrijski policisti so potrdili, da so v nedeljo zvečer ob 19.35 na mejnem prehodu Karavanke zaradi trgovine z mamili aretirali Anisa Ličino. Včeraj so ga premestili v zapor v Celovcu. Ličina je lani jeseni v Ljubljani po besedah naše policije na nasilnem protestu vodil skupino nasilnežev. Policija ga je zaradi pozivanja k nasilju tudi ovadila.


Policija je decembra lani zaradi hujskanja k upiranju in sodelovanja v skupini, ki je uradnim osebam preprečila uradno dejanje, pri Anisu Ličini opravila hišno preiskavo. Video: Planet TV

"Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, vam zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo dati odgovorov. Potrdimo lahko le, da so avstrijski varnostni organi danes, 20. 4. 2021, obvestili slovensko policijo, da so 18. 4. 2021 v Avstriji na podlagi nacionalnega naloga za prijetje aretirali slovenskega državljana zaradi suma storitve kaznivih dejanj, povezanih s trgovanjem s prepovedanimi drogami," so nam sporočili slovenski policisti.

Policija: Ličina je nasilnim protestnikom dajal navodila

Policisti so februarja v povezavi z nasilnimi protesti v Ljubljani v začetku lanskega novembra kazensko ovadili 39-letnega Anisa Ličino. Ta je po njihovih navedbah od 16. oktobra do vključno 5. novembra lani, ko so v prestolnici potekali neprijavljeni protesti, ki so se sprevrgli v izgrede, na družbenih omrežjih pozival ljudi k nasilnemu protestu. Na shodu je nato Ličina po navedbah policistov kot vodja skupine nasilnim protestnikom dajal navodila, kako naj ravnajo proti policistom.

Anis Ličina Novice Nasilni izgredi: policisti kazensko ovadili Anisa Ličino


Video: RTV Slovenija

Novinarjem svetoval, naj nosijo označbo RTV, da se izognejo nasilju

Ličina, ki naj bi bil že v preteklosti vpleten v posle z drogo in tihotapljenjem migrantov, je lani jeseni nastopil v oddaji Tednik na RTV Slovenija, v kateri je nasilne proteste opravičeval z besedami, da je odnos vlade do prebivalcev napačen in da je bilo samo vprašanje časa, kdaj bodo izbruhnili.

Na vprašanje novinarja Tednika, zakaj so protestniki pretepali tudi novinarske ekipe, je Ličina odgovoril: "Jaz predlagam, če bi bil novinar, maš pač neki brezrokavnik, karkoli, označeno RTV in se hitro izogneš." Vse to je na družbenih omrežjih sprožilo val kritik na račun RTV Slovenija.

"Pavšalna izjava, da bi morali novinarji nositi napise RTV, pa jih protestniki ne bi napadli, je žalitev za vse novinarje in novinarski poklic," so se na izjavo Ličine odzvali na RTV Slovenija.

Anis Ličina Novice Nasilni protesti v Ljubljani: opravili hišno preiskavo pri Ličini Peter Jančič Siol Plus Nevarni posnetki Sove in Ličine Aleš Hojs Novice Minister Hojs: Večje neumnosti pa še nisem slišal

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 99
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin