SiolNET. Novice Slovenija
3,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mitev znova na sodišču. Bo tokrat kaznovan za brutalen napad na fotografa?

3,88

termometer

Nasilni protesti v Ljubljani, 5. november 2020. Ivan Gale vodni top | Poleg glavnega pobudnika, Ljubljančana Anisa Ličine, je bil med nasilnimi protestniki tudi Mariborčan Gregor Mitev. | Foto: Bojan Puhek
Poleg glavnega pobudnika, Ljubljančana Anisa Ličine, je bil med nasilnimi protestniki tudi Mariborčan Gregor Mitev. Foto: Bojan Puhek

26-letni Mariborčan Gregor Mitev je na sodišču priznal, da je na lanskih nasilnih protestih v Ljubljani med drugim izvedel štiri napade. Najhuje jo je skupil fotograf Borut Živulovič. Mitev ga je večkrat udaril, nezavestnega brcnil in ga huje poškodoval. Od novembra lani je v priporu. Narok, ki bi moral biti izpeljan 31. maja, je prestavljen na 15. junija, so nam potrdili na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Narok, na katerem bi po poročanju nekaterih slovenskih medijev moralo priti do izreka sodbe – Mitev naj bi dobil dve leti in osem mesecev zapora –, je bil po naših neuradnih informacijah prestavljen zaradi odsotnosti sodnika. Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so potrdili, da bo narok izpeljan ta torek, 15. junija. 

26-letni Mitev je od konca lanskega novembra v priporu. Skupaj z odvetnikom Damjanom Donkom sta s tožilstvom sklenila sporazum o priznanju krivde. Mitev je na sodišču priznal štiri napade na uradno osebo, poškodovanje tuje stvari ter povzročitev lahke in hude telesne poškodbe.  

Tamb nasilnež Novice Prijeli osumljenca za nasilje na protestih

Spomnimo

V središču prestolnice je 5. novembra lani na protestih prišlo do spopada med nasilnimi protestniki in policijo. Poleg glavnega pobudnika, Ljubljančana Anisa Ličine, je bil med nasilnimi protestniki tudi Mariborčan Gregor Mitev.

Iz posnetkov je razvidno, da je Mitev napadel policista, ga brcnil v hrbet in nato še z glavo udaril v tla. Napadel je tudi policista konjenika in še dva policista.

Peter Jančič Siol Plus Nevarni posnetki Sove in Ličine

Brcnil je kamero enega od snemalcev in nato še njega. Obračunal je z novinarjem Vladimirjem Voduškom, najhuje pa jo je skupil fotograf Borut Živulovič. Mitev ga je večkrat udaril, nezavestnega brcnil in ga huje poškodoval.

Po poročanju medijev Živulovič od napadalca zahteva 19.500 evrov zaradi strahu, fizičnih in duševnih bolečin ter trajne skaženosti spodnje ustnice. Tudi eden od policistov zahteva odškodnino. 

Mitev je po besedah njegovega odvetnika pripravljen priznati premoženjskopravni zahtevek snemalca za poškodovano snemalno opremo v višini 530 evrov. Preostalih zahtevkov ne bo priznal, predlaga napotitev oškodovancev na pravdo, še poročajo mediji.

Anis Ličina Novice Nasilni izgredi: policisti kazensko ovadili Anisa Ličino Anis Ličina Novice Uradno: v Avstriji aretirali Anisa Ličino

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin