Sreda,
16. 6. 2021,
10.27

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

35

Natisni članek

policija Ljubljana protestniki Protest Anis Ličina Gregor Mitev

Sreda, 16. 6. 2021, 10.27

2 leti, 10 mesecev

Mitev znova na sodišču. Bo tokrat kaznovan za brutalen napad na fotografa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

35

Nasilni protesti v Ljubljani, 5. november 2020. Ivan Gale vodni top | Poleg glavnega pobudnika, Ljubljančana Anisa Ličine, je bil med nasilnimi protestniki tudi Mariborčan Gregor Mitev. | Foto Bojan Puhek

Poleg glavnega pobudnika, Ljubljančana Anisa Ličine, je bil med nasilnimi protestniki tudi Mariborčan Gregor Mitev.

Foto: Bojan Puhek

26-letni Mariborčan Gregor Mitev je na sodišču priznal, da je na lanskih nasilnih protestih v Ljubljani med drugim izvedel štiri napade. Najhuje jo je skupil fotograf Borut Živulovič. Mitev ga je večkrat udaril, nezavestnega brcnil in ga huje poškodoval. Od novembra lani je v priporu. Narok, ki bi moral biti izpeljan 31. maja, je prestavljen na 15. junija, so nam potrdili na Okrožnem sodišču v Ljubljani.

Narok, na katerem bi po poročanju nekaterih slovenskih medijev moralo priti do izreka sodbe – Mitev naj bi dobil dve leti in osem mesecev zapora –, je bil po naših neuradnih informacijah prestavljen zaradi odsotnosti sodnika. Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so potrdili, da bo narok izpeljan ta torek, 15. junija. 

26-letni Mitev je od konca lanskega novembra v priporu. Skupaj z odvetnikom Damjanom Donkom sta s tožilstvom sklenila sporazum o priznanju krivde. Mitev je na sodišču priznal štiri napade na uradno osebo, poškodovanje tuje stvari ter povzročitev lahke in hude telesne poškodbe.  

Novice Prijeli osumljenca za nasilje na protestih

Spomnimo

V središču prestolnice je 5. novembra lani na protestih prišlo do spopada med nasilnimi protestniki in policijo. Poleg glavnega pobudnika, Ljubljančana Anisa Ličine, je bil med nasilnimi protestniki tudi Mariborčan Gregor Mitev.

Iz posnetkov je razvidno, da je Mitev napadel policista, ga brcnil v hrbet in nato še z glavo udaril v tla. Napadel je tudi policista konjenika in še dva policista.

Peter Jančič
Mnenja Nevarni posnetki Sove in Ličine

Brcnil je kamero enega od snemalcev in nato še njega. Obračunal je z novinarjem Vladimirjem Voduškom, najhuje pa jo je skupil fotograf Borut Živulovič. Mitev ga je večkrat udaril, nezavestnega brcnil in ga huje poškodoval.

Po poročanju medijev Živulovič od napadalca zahteva 19.500 evrov zaradi strahu, fizičnih in duševnih bolečin ter trajne skaženosti spodnje ustnice. Tudi eden od policistov zahteva odškodnino. 

Mitev je po besedah njegovega odvetnika pripravljen priznati premoženjskopravni zahtevek snemalca za poškodovano snemalno opremo v višini 530 evrov. Preostalih zahtevkov ne bo priznal, predlaga napotitev oškodovancev na pravdo, še poročajo mediji.

Anis Ličina
Novice Nasilni izgredi: policisti kazensko ovadili Anisa Ličino
Novice Uradno: v Avstriji aretirali Anisa Ličino