Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2024,
10.18

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
osumljenec Koper škoda policija požig

Natisni članek

Sreda, 12. 6. 2024, 10.18

1 mesec, 1 teden

V Kopru pridržali osumljenca za požig dveh vozil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Požigalci | V požaru je nastala velika materialna škoda. V kombiju je bila po neuradnih informacijah oprema glasbene skupine. Poškodovana je bila tudi garaža. Fotografija je simbolična. | Foto PU Maribor

V požaru je nastala velika materialna škoda. V kombiju je bila po neuradnih informacijah oprema glasbene skupine. Poškodovana je bila tudi garaža. Fotografija je simbolična.

Foto: PU Maribor

Na ulici Pot v Gaj na Markovcu v Kopru sta v torek popoldne zgorela kombi in osebni avtomobil. Policisti so morali med požarom začasno evakuirati prebivalce ogroženih hiš. Pridržali so 49-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Motiv še ugotavljajo, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Na operativno-komunikacijskem centru koprske policijske uprave so obvestilo o dogodku prejeli v zgodnjih popoldanskih urah. Policisti in kriminalisti so ugotovili, da gorita kombinirano vozilo, parkirano na dvorišču ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš, in osebni avtomobil, parkiran v garaži druge hiše. Prebivalce ogroženih hiš so začasno evakuirali, kraj zavarovali in začeli zbiranje prvih obvestil.

V požaru je nastala visoka materialna škoda. V kombiju je bila po neuradnih informacijah oprema glasbene skupine. Poškodovana je bila tudi garaža.

Kot so pojasnili na policiji, so z ogledom in zbiranjem obvestil potrdili sum izvršitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Požiga osumljen Portorožan

Na podlagi obvestil občanov so policisti kasneje v okolici kraja izsledili 49-letnega slovenskega državljana, doma z območja Portoroža. Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je izvedel navedeno kaznivo dejanje, so mu odvzeli prostost in ga pridržali. V nadaljevanju postopka ga bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov. Med drugim še ugotavljajo motiv osumljenca za izvršitev kaznivega dejanja, so pojasnili na Policijski upravi Koper.

PU Koper
Novice Koprski policisti kazensko ovadili 38-letnega požigalca, grozi mu do pet let zapora
požigalec, Celje
Novice 38-letni Celjan osumljen treh požigov in še petih drugih kaznivih dejanj #foto
Požar v Iliriji
Novice Ponoči izbruhnil požar na Iliriji in na petih lokacijah v Šiški. Je bil na delu požigalec? #foto #video
Avtomobili
Novice Požigali avtomobile in druga vozila ter povzročili za 600 tisoč evrov škode #foto
Požigalci
Novice Mariborski kriminalisti prijeli serijske požigalce #video
Ne spreglejte