Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2024,
11.51

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
osumljenec Celje požigalec policija

Natisni članek

Četrtek, 16. 5. 2024, 11.51

2 meseca

38-letni Celjan osumljen treh požigov in še petih drugih kaznivih dejanj #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
požigalec, Celje | Preiskavo preostalih kaznivih dejanj, za katera sumijo, da jih je storil osumljeni, policisti intenzivno nadaljujejo. | Foto PU Celje

Preiskavo preostalih kaznivih dejanj, za katera sumijo, da jih je storil osumljeni, policisti intenzivno nadaljujejo.

Foto: PU Celje

Celjski policisti so prejšnji teden odvzeli prostost 38-letnemu Celjanu, ki je osumljen, da je v zadnjem letu storil najmanj osem kaznivih dejanj, in sicer tri požige, dve poškodovanji tuje stvari ter tri povzročitve splošne nevarnosti. Požige so obravnavali maja in septembra lani ter letos v mesecu marcu.

Osumljeni je 27. maja 2023 v nočnem času podtaknil ogenj pri leseni ograji podjetja na Iršičevi ulici v Celju. Ograja se je vnela, v požaru pa je nastalo za okoli tisoč evrov škode.

Požgana ograja.  | Foto: PU Celje Požgana ograja. Foto: PU Celje

Na Ipavčevi ulici v Celju je 23. septembra 2023 osumljeni zakuril poslovni objekt, in sicer tako, da je na leseni del nastavil vnaprej pripravljen hitro vnetljiv paket, ga prižgal ter s tem povzročil požar. V požaru, ki se je razširil na večji del objekta, je nastalo za okoli 50 tisoč evrov škode. Požar so v sodelovanju z gasilci prostovoljnih društev pogasili gasilci poklicne gasilske enote Celje.

Požig stavbe | Foto: PU Celje Požig stavbe Foto: PU Celje

Podobno je na istem objektu ogenj podtaknil še 26. marca letos. V tem primeru je na objektu nastalo za okoli 10 tisoč evrov škode. Večjo škodo so s hitro intervencijo preprečili gasilci.

Kazniva dejanja povzročitev splošne nevarnosti

Osemintridesetletnik je osumljen tudi treh povzročitev splošne nevarnosti, in sicer lani avgusta in oktobra ter aprila letos, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

V popoldanskih urah 23. avgusta 2023 je na območju Ceste na grad v Celju odvrgel steklenico z vnetljivo vsebino – molotovko, ter s tem povzročil požar na drevju. Hujše posledice so s hitrim prihodom na kraj preprečili gasilci.

Na zunanji del trgovine na Ipavčevi ulici je 3. oktobra 2023 v nočnih urah namestil vnaprej pripravljeno vnetljivo snov in zanetil požar ter s tem povzročil nevarnost za večjo premoženjsko škodo na objektih v bližini zanetenega požara.

Osumljeni je 30. aprila  2024 v popoldanskih urah na Dolarjevi ulici v Celju, ob cesti, ob robu gozda, v suho listje odvrgel prižgan vnetljiv paket. Na srečo je požar v začetni fazi opazil občan in ga pogasil ter s tem preprečil večjo škodo.

V najmanj dveh primerih ga sumijo poškodovanja tuje stvari

Na Iršičevi ulici v Celju je 24. julija 2023 zanetil požar na paletah v ograjenem skladiščnem prostoru podjetja.

V večernih urah 18. avgusta 2023 pa je na Jamovi ulici v Celju s pomočjo vnaprej pripravljenega hitro vnetljivega paketa zakuril leseni del ograje stanovanjskega objekta. Ogenj je del ograje uničil.

"Omenjenih dejanj je bilo zagotovo še več, saj se je vse skupaj začelo z manjšimi požari v smetnjakih, na travnikih in drugih površinah, ki so jih v več primerih pogasili občani. Dogajanje se je stopnjevalo do te mere, da smo okrepili opazovalne službe na območju Celja in izvajali večtedenske poostrene nadzore, v katerih smo preverili identiteto večjega števila oseb. Aktivnosti so se obrestovale, saj smo s pridobljenimi podatki, ogledi posnetkov varnostnih kamer in z mnogimi drugimi aktivnostmi izsledili osumljenega," je ob tem sporočila Milena Trbulin iz celjske policijske uprave.

V hišni preiskavi zasegli več predmetov 

Pri osumljenem 38-letniku so opravili hišno preiskavo ter našli in zasegli več predmetov oziroma pripomočkov, ki jih je uporabljal za podtikanje požarov.

Zaseženi predmeti | Foto: PU Celje Zaseženi predmeti Foto: PU Celje

Zasegli so mu tudi nekaj prepovedanih drog in več predmetov, prirejenih za napad, ki sodijo med hladno orožje, ki je v skladu z določili zakona o orožju prepovedano.

Zaradi tega so zoper njega uvedli postopek o prekršku. Osemintridesetletnika so s kazensko ovadbo zaradi suma treh požigov, dveh poškodovanj tuje stvari ter treh primerov povzročitve splošne nevarnosti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Prepovedana droga | Foto: PU Celje Prepovedana droga Foto: PU Celje

Požar v Iliriji
Novice Ponoči izbruhnil požar na Iliriji in na petih lokacijah v Šiški. Je bil na delu požigalec? #foto #video

 

Ne spreglejte