Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2022,
16.57

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Natisni članek

Perla sindikat stavka Hit

Petek, 9. 12. 2022, 16.57

1 leto, 4 mesece

V Hitu brez dogovora, delavci že stavkajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

igralnica | Uprava družbe Hit ob dogajanju poudarja, da so stavkovne zahteve, ki se po vsebini bistveno ne razlikujejo od tistih iz prejšnje stavke, že bile predmet obravnave, pogajanj in končno tudi stavkovnega dogovora, ki je bil sprejet 13. oktobra. "Zavez iz tega dogovora se uprava drži in jih izvršuje. Skladno z njim so se stroški dela v družbi Hit letno povišali za dva milijona evrov," so zapisali. | Foto STA

Uprava družbe Hit ob dogajanju poudarja, da so stavkovne zahteve, ki se po vsebini bistveno ne razlikujejo od tistih iz prejšnje stavke, že bile predmet obravnave, pogajanj in končno tudi stavkovnega dogovora, ki je bil sprejet 13. oktobra. "Zavez iz tega dogovora se uprava drži in jih izvršuje. Skladno z njim so se stroški dela v družbi Hit letno povišali za dva milijona evrov," so zapisali.

Foto: STA

Pogajalski skupini Sindikata igralniških delavcev Slovenije (SIDS) v Hitu in družbe Hit tudi na današnjem nadaljevanju pogajanj nista dosegli dogovora. Zato je sindikat pozval k stavki, ki se bo v novogoriških igralnicah Perla, Park in Casino Drive-in ter v igralnici Korona v Kranjski Gori začela ob 17. uri.

Stavka igralniških delavcev se je ob 15. uri že začela v igralnici Aurora v Kobaridu, so sporočili iz družbe Hit.

V večini igralnic naj bi stavka trajala do 3. ure zjutraj. V podobnem obsegu je napovedana tudi za soboto in nedeljo ter za vse preostale konce tednov do sklenitve dogovora z vodstvom.

Uprava družbe zahtevo po dodatnih sredstvih v višini okoli pet milijonov evrov letno, ki bi jih prinesla sklenitev dogovora na današnjih pogajanjih, opredeljuje kot neodgovorno in neutemeljeno.

Iz SIDS pa so sporočili, da na pogajanjih do dogovora ni prišlo. "Uprava se niti za milimeter ni približala stavkovnim zahtevam, celo zaostrila je svojo ponudbo pod pogojem, da se SIDS odpove možnosti stavke do sprejetja nove kolektivne pogodbe," so v sporočilu zapisali v sindikatu igralniških delavcev.

Referendum
Novice Ministrica o stavki Fidesa: So izgubili stik z realnostjo in razmerami v državi?

Sindikat Vrba osredotočen na izplačilo božičnice

Člani sindikata Vrba se tokratni stavki SIDS ne bodo pridružili. Osredotočeni so predvsem na izplačilo božičnice, za katero vse kaže, da naj bi bila izplačana vsem zaposlenim. Če do tega ne bo prišlo, se bodo o morebitni stavki z zahtevo po izplačilu božičnice odločali kasneje, je za STA povedal predsednik sindikata Vrba Tomaž Vidrih.

Ob neizplačilu božičnice in posledično morebitni stavki razmišljajo tudi v Hitovem sindikatu gostinstva in turizma, ki združuje okoli 300 delavcev v gostinstvu in strokovnih službah.

Trgovine
Novice Decembrske stavke trgovcev ne bo

Uprava novogoriške igralniške družbe je predstavnike vseh treh sindikatov povabila na sestanek prihodnji teden, da bi se dogovorili glede izplačila božičnice.

Macau
Novice Pogrom partije proti kitajskemu Monte Carlu odpihnil 18 milijard dolarjev #video
TV-priporočila: filmi o igrah na srečo
Trendi Filmi, ki stavijo na igre na srečo
Občina Grosuplje
Novice Loto milijonar je Grosupeljčan, občina prejela skoraj 700 tisočakov
Loto
Novice Sedmica srečnežu prinesla dobre štiri milijone evrov
Novomatic, Johann Graf
Novice Avstrijski milijarder našel novo tarčo na dvorišču novogoriškega Hita
Novice Kako naj občine porabijo denar od loterijskih dobitkov? #video
Ne spreglejte