SiolNET. Novice Slovenija
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Loto milijonar je Grosupeljčan, občina prejela skoraj 700 tisočakov

0,74

termometer

Občina Grosuplje
Srečnež, ki je na Lotu v nedeljo zadel sedmico, je občan Grosupljega. Občina je tako bogatejša za skoraj 680 tisoč evrov. Foto: Občina Grosuplje

Občina Grosuplje je že prejela davek od dobitka igre Loto, v kateri je eden od njihovih občanov zadel 4,5 milijona evrov. Sredstva v višini skoraj 700 tisoč evrov bodo namenili gradnji prizidka in nove športne dvorane v Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje in gradnji nove parkirne hiše.

Ugibanj ni več. Novopečeni loto milijonar, ki je v igri Loto zmagovalni listek vplačal v Grosupljem, je občan grosupeljske občine, so sporočili z občine Grosuplje.

"Danes tako z velikim veseljem sporočamo, da je bil Občini Grosuplje nakazan davek od dobitka igre Loto v višini 679.301,15 evrov. Našemu občanu oziroma občanki, srečnemu dobitniku oziroma dobitnici, pa ob tem iskreno čestitamo," so sporočili z občine.

Loto Novice Sedmica srečnežu prinesla dobrih 4,5 milijona evrov

Sredstva od dobitka bodo namenili za investicije

Na občini zatrjujejo, da bodo skoraj 700 tisoč evrov zagotovo koristno porabili. V teku imajo namreč dve veliki investiciji. Gradijo prizidek z osmimi učilnicami in novo športno dvorano k Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje ter novo parkirno hišo P + R Grosuplje.

Občina Grosuplje Foto: Občina Grosuplje Skupna vrednost obeh investicij znaša 10 milijonov evrov, nepričakovani dohodek iz naslova davka od dobitka iger na srečo, pa jim bo zagotovo olajšal dokončanje projektov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin