SiolNET. Novice Slovenija
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ukom računskemu sodišču: Predlog revizije STA se zdi pomanjkljiv

0,82

termometer

Slovenska tiskovna agencija | Na Ukomu menijo, da je predlog revizije zelo pomanjkljiv.   | Foto: STA
Na Ukomu menijo, da je predlog revizije zelo pomanjkljiv. Foto: STA

"Računsko sodišče naj opravi revizijo poslovanja Slovenske tiskovne agencije (STA)," so ob odločitvi računskega sodišča za revizijo v zvezi s STA sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom). Odločitev za revizijo sicer pozdravljajo, a se jim ta predlog zdi zelo pomanjkljiv.

"Žal se zdi predlog revizije zelo pomanjkljiv, zato Ukom predlaga revizijo pravilnosti poslovanja STA s ciljem izreka mnenja o skladnosti poslovanja STA s predpisi, ki v državah članicah EU urejajo izvajanje storitev splošnega gospodarskega pomena," so v pojasnilu navedli v vladnem uradu za komuniciranje.

Igor Kadunc Novice "Višja raven" francoščine Igorja Kadunca: bere počasi, piše samo delno pravilno

Zapisali so še, da je prejšnji direktor STA ob podpori nadzornega sveta izvajanju predpisov Evropske unije oz. uredbe nasprotoval s sprožitvijo upravnega spora in celo z zahtevo za zadržanje njenega izvajanja, kar je slovensko vrhovno sodišče zavrnilo.

"V nadaljevanju Ukom tudi opozarja, da STA pri ločenem računovodskem evidentiranju dejavnosti gospodarske javne službe, tržne dejavnosti in poslovnih izidov ter sredstev in obveznosti do virov sredstev ni upoštevala pravil slovenskega računovodskega standarda," so še sporočili.

Po njihovem prepričanju je mogoče sklepati, da STA tudi ni vodila stroškovnega računovodstva, skladno s pravili skrbnega računovodstva.

Igor Kadunc Novice Kadunc: Situacija je sanirana, ni pa rešena Uroš Urbanija, Bojan Veselinovič Novice Urbanija: Ker Veselinovič ni imel več argumentov, je raje odstopil #video Slovenska tiskovna agencija Novice Vrhovno sodišče odločilo glede STA, Pahor bo organiziral pogovor tamb sporočilo sta lmš sds Novice Nerodna napaka: urednica sporočilo poslala napačni stranki
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin