SiolNET. Novice Slovenija
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

UKC Ljubljana: izbirali bodo že šestnajstega direktorja

0,48

termometer

UKC Ljubljana | Svet zavoda bo razpravljal o razpisu za  generalnega in strokovnega direktorja naše največje bolnišnice.  | Foto: Klemen Korenjak
Svet zavoda bo razpravljal o razpisu za generalnega in strokovnega direktorja naše največje bolnišnice. Foto: Klemen Korenjak

Svet UKC Ljubljana bo danes razpravljal o objavi razpisa za generalnega direktorja. Največjo slovensko bolnišnico že od konca februarja namreč vodi Jože Golobič kot vršilec dolžnosti direktorja. Vodenje je prevzel po odhodu predhodnika Janeza Poklukarja na mesto ministra za zdravje. Obeta se tudi razpis za strokovnega direktorja bolnišnice.

Svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je Jožeta Golobiča, ki je bil pred tem predsednik sveta zavoda, februarja imenoval za začasnega generalnega direktorja do imenovanja novega oziroma za največ eno leto.

Objavo razpisa za novega direktorja je takratna sestava sveta zavoda, ki je nato aprila končala mandat, prepustila novi, ki se je na ustanovni seji sestala sredi maja. Tako bo razpis in izbiro 16. prvega moža osrednje slovenske bolnišnice izvedla ekipa pod vodstvom Matjaža Trontlja.

janez Poklukar, minister za zdravje RS. Novice Poklukar: Za cepljenje potrebujemo narodno enotnost kot leta 1990

Dosedanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je to funkcijo prevzela januarja 2018, tako se ji štiriletni mandat izteče v začetku leta 2022. Mandat ji je svet zavoda potrdil že novembra 2017, ko ga je prevzela po upokojitvi dotedanje strokovne direktorice Marije Pfeifer v začetku leta 2018.

Na današnji seji bo svet UKC poleg razpisa za generalnega in strokovnega direktorja sicer obravnaval še poročilo o poslovanju in zdravljenje bolnikov s povišanim holesterolom, ki jih od junija zdravijo z novo terapijo.

holesterol Novice Nova terapija za zdravljenje povišanega holesterola tudi v Sloveniji #video Tatjana Lejko Zupanc Novice Lejko Zupančeva: Verjetno smo pripravljeni, a stvari nas lahko presenetijo koronavirus Delta Novice Delta nevarna za odrasle in otroke, pri nas doslej zdravili 150 otrok s covid-19 #video moda, ulična moda, Ljubljana Novice Cepljenje brez naročanja tudi v UKC Ljubljana. Janša: Pohvalno, ampak ... samo zver kristina modic Novice To sta državljana Evrope 2021: pomagala sta bolnikom z rakom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin