Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
13. 9. 2018,
11.36

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

2

Natisni članek

Trubarjeva ulica prenova MOL

Četrtek, 13. 9. 2018, 11.36

5 let, 7 mesecev

Tako bo po prenovi videti Trubarjeva ulica #foto

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

2

Trubarjeva ulica, prenova | Trubarjevo ulico bodo prenavljali predvidoma eno leto. | Foto ATELIERarhitekti, MOL

Trubarjevo ulico bodo prenavljali predvidoma eno leto.

Foto: ATELIERarhitekti, MOL

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo predvidoma v začetku oktobra začela celovito prenovo Trubarjeve ulice. Ta bo po prvotnih ocenah občine trajala približno eno leto.

"Dela bomo začeli na začetku Trubarjeve ulice, pri Prešernovem trgu, in bodo potekala po posameznih odsekih, ki ne bodo daljši od sto metrov. S tem želimo zagotoviti čim bolj nemoteno delovanje objektov ob gradbišču, uporabnike teh objektov pa bomo pravočasno obveščali o časovnici del," so sporočili z MOL.

V okviru prenove bodo prenovili tudi priključne ulice, in sicer Obrežno stezo, ulico Za čreslom ter Prečno, Kastelčevo, Znamenjsko, Usnjarsko in Vidovdansko ulico.

Projekt prenove so pripravili v biroju ATELIERarhitekti, kjer poudarjajo, da gre za zelo zahtevno prenovo. | Foto: ATELIERarhitekti, MOL Projekt prenove so pripravili v biroju ATELIERarhitekti, kjer poudarjajo, da gre za zelo zahtevno prenovo. Foto: ATELIERarhitekti, MOL

MOL se bo prenove Trubarjeve lotila dobra dva meseca po končani prenovi Gosposvetske ceste, ki so jo obnavljali od aprila letos in je bila ena najbolj pričakovanih obnov v Ljubljani letos. Nova podoba Gosposvetske ima večje površine za pešce in kolesarje, drevored ter taktilne vode za slepe in slabovidne, ki jih prej ni bilo.

V sklop prenove Gosposvetske ceste je spadala tudi Dalmatinova ulica, ki so jo konec avgusta odprli skupaj z Gosposvetsko.

Otvoritev Gosposvetske ceste v Ljubljani.
Novice Janković: Gosposvetska cesta je moj ponos #video

Dela bodo potekala po posameznih odsekih, ki ne bodo daljši od sto metrov.  | Foto: ATELIERarhitekti, MOL Dela bodo potekala po posameznih odsekih, ki ne bodo daljši od sto metrov. Foto: ATELIERarhitekti, MOL

Stičišče Trubarjeve ceste in Usnjarske ulice | Foto: ATELIERarhitekti, MOL Stičišče Trubarjeve ceste in Usnjarske ulice Foto: ATELIERarhitekti, MOL

Znamenjska ulica z gostinskimi vrtovi | Foto: ATELIERarhitekti, MOL Znamenjska ulica z gostinskimi vrtovi Foto: ATELIERarhitekti, MOL

Obnavljajo tudi preostanek Slovenske ceste

Obnovitvena dela so se zdaj v večji meri preselila na severni del Slovenske ceste na odsek med Trdinovo in Tavčarjevo ulico. V tem delu bodo povečali površine za pešce in kolesarje, ki bodo prekrite z enakimi tlakovci kot na osrednjem delu Slovenske ceste, zasadili bodo tudi drevored. Tik pred začetkom gradbenih del so odstranili avtobusno postajališče Bavarski dvor in ga prestavili na staro lokacijo pod arkadami, kjer bo tudi ostalo.

V nadaljevanju leta bo sledila še temeljita obnova območja Bavarskega dvora in vzporednih ulic Pražakove, Dvorakove in Kersnikove, natančneje odseka od Trdinove ulice do križišča Slovenska–Trg OF–Dunajska–Tivolska.

Slovenska cesta, Bavarski dvor, prenova
Novice V središču Ljubljane letos še ena velika prenova #foto

Na tem delu bodo obnovili vodovod, kanalizacijo, plinovod in uredili novo javno razsvetljavo ter nekoliko spremenili prometno ureditev. Na območju bosta dva vozna pasova, eden v mesto, eden iz mesta. Trenutno iz mesta peljeta dva pasova, vanj pa že zdaj le en.

Ob tem bodo razširili površine za pešce in kolesarje, dodali tlakovce in tudi ta predel polepšali z enostranskim drevoredom, ki se bo nadaljeval z osrednjega dela Slovenske ceste.

Končno bodo začeli tudi obnovo Bavarskega dvora. | Foto: Ana Kovač Končno bodo začeli tudi obnovo Bavarskega dvora. Foto: Ana Kovač

Preverite tudi:

promet pešci
Avtomoto Slovenci in avto: novi podatki, kako odvisni smo od njih
Kolodvorska ulica
Novice Tako so v Ljubljani prenovili Kolodvorsko ulico #foto
Ne spreglejte