SiolNET. Novice Slovenija
2,72

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Janković: Gosposvetska cesta je moj ponos #video

2,72

termometer

Ljubljanski župan Zoran Janković je nocoj v središču mesta za promet odprl prenovljeno Gosposvetsko cesto, ki je vozniki niso mogli uporabljati zadnjega pol leta. Voznikom in meščanom se je zahvalil za potrpežljivost v času zapore, prenovljeno cesto pa označil za svoj ponos.

S prenovljeno Gosposvetsko cesto je prestolnica po županovih besedah dobila novo "ulico", ki ima predvsem veliko površino za pešce in kolesarje. "To je velika prednost za vse lastnike oziroma najemnike lokalov in stanovalce," je poudaril.

Promet je po Gosposvetski nocoj stekel za osebna vozila, mestni avtobusi pa bodo nanjo zapeljali v petek zjutraj. Kot je ob odprtju ceste, ki ga je pospremila godba na pihala, pojasnil župan, so namreč delavci na Dalmatinovi ulici ravno končali z deli in ne želijo poškodb na cestišču. Nekaj dela še ostaja, v prihodnjih dneh nameravajo dokončati še pločnik ob Dalmatinovi ulici.

Prenova vredna pet milijonov evrov

Župan se je zahvalil vsem sodelujočim v prenovi in cesto označil za svoj ponos. Med novimi pridobitvami je izpostavil tudi novo ploščad pred cerkvijo ter drevesa, od katerih nestrpno pričakuje senco.

V sklopu pet milijonov evrov vrednega projekta prenove Gosposvetske ceste in Dalmatinove ulice so na občini uredili tudi taktilne vode za slepe in slabovidne, na Dalmatinovi pa so dodali še kolesarsko stezo.

Temeljito obnovo sta sicer izvajalca KPL in Hidrotehnik začela na začetku aprila. Obnovitvena dela se bodo zdaj v še večji meri preselila na severni del Slovenske ceste na odseku do križišča s Trdinovo ulico, v nadaljevanju leta pa naj bi sledila še temeljita obnova območja Bavarskega dvora in vzporednih ulic Pražakove, Dvorakove in Kersnikove.

1 / 18
2 / 18
3 / 18
4 / 18
5 / 18
6 / 18
7 / 18
8 / 18
9 / 18
10 / 18
11 / 18
12 / 18
13 / 18
14 / 18
15 / 18
16 / 18
17 / 18
18 / 18
Gosposvetska cesta, prenova Novice Gosposvetska in Dalmatinova bosta odprti v petek Gosposvetska cesta, prenova Novice Prihodnji teden bo končno stekel promet po Gosposvetski #video Prenova Gosposvetske ceste v Ljubljani. Novice Gosposvetska cesta ne bo dokončana v predvidenem roku Gosposvetska cesta, Dalmatinova ulica, podoba Novice Kako bo videti Gosposvetska cesta po prenovi? #foto

Komentarji

26

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • MP3CE / 30.08.2018. ob 21:04 +12 - 2

  No meni kot prebivalcu vzhodnega dela Ljubljane pa veliko pomeni prenova Zaloške ceste. Še posebej sem vesel novega krožišča pri razcepu za Vevče/Kašelj/Zalog/lokalna cesta (iz smeri Polja), kjer je prej v križišču 5 cest redno prihajalo do nesreč, sam izvoz pa je bil izjemno stresen. Zaloška od obvoznice naprej proti Zalogu je iz ene čudne, razdrapane ceste res postala ena prav simpatična, lepo urejena cesta.

  +12 - 2
 • Oregon / 31.08.2018. ob 06:49 +8 - 3

  Stožice pa dozivljenska sramota.

  +8 - 3
 • slomevzha1 / 30.08.2018. ob 20:48 +10 - 7

  Zoki je za Ljubljano naredil nekajkrat več kot vsi ljubljanski župani do njega.

  +10 - 7
delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin