SiolNET. Novice Slovenija
4,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šiško za praznike ne želi v zapor #video

4,58

termometer

Vodja Štajerske varde Andrej Šiško pravi, da o tem, da mora v zapor, uradno ni obveščen. Se pa sprašuje, zakaj mora tja ravno zdaj, ko so pred vrati prazniki.

Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija in vodja Štajerske varde Andrej Šiško bi se moral pred kratkim zglasiti v zaporu, kjer bi odsedel še preostanek zaporne kazni. Čeprav meni, da mu je bil poziv na prestajanje zaporne kazni vročen prepozno in napačno, je vseeno vložil prošnjo za preložitev. A mariborsko sodišče, ki vztraja, da so Šišku sklep pravilno vročili, je to prošnjo zavrglo. 

Andrej Šiško Novice Šiško mora takoj v zapor, sodišče zavrglo prošnjo za odlog

Pošto sta namesto njega sprejela njegova mama in oče

Kot je Šiško dejal za Planet TV, poziva za prestajanje zaporne kazni ni prejel. "Ne morem se odzvati na nekaj, česar ni. Česar nikoli nisem dobil. Za to sem izvedel iz medijev," pravi.

Kot pojasnjuje, je sodišče pošto v prvem in drugem primeru predalo njegovi mami, v zadnjem primeru pa očetu. Ko je pošto dobil od mame, je v zakonitem roku vložil prošnjo za preložitev, pošte, ki jo je dobil njegov oče, pa ni dobil, saj jo je ta vrnil na sodišče, ker da ni pooblaščen za prevzem. 

V zapor ravno čez praznike?

"Uradno nisem obveščen, da moram v zapor. Me pa zanima, zakaj bi moral iti zdaj v zapor. To je smešno. Zdaj so se znašli, kot da res ogrožam nekoga v tej državi, da moram ravno zdaj čez zimski obrat, ta staroverski praznik, pa potem božič in novo leto v zapor," pravi. Sam meni, da gre za norčevanje iz njega in da so to kršitve temeljnih človekovih pravic in svoboščin.  

Obsojen na osem mesecev zapora

Štajerska varda | Foto: Reuters Foto: Reuters Septembra lani so se na spletu pojavile fotografije in videoposnetki oboroženih in zamaskiranih vojaških enot, za katerimi je stal Šiško.

Mariborsko okrožno sodišče je marca letos Šiška spoznalo za krivega ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, oktobra pa je sodbo potrdilo še višje sodišče. Zaradi navedenih dejanj je bil Šiško obsojen na osem mesecev zapora. Večino kazni je sicer odslužil že s priporom.

Skupaj z njim je bil obsojen tudi Matej Lesjak, nekdanji član podmladka SDS, ki je prejel pogojni zapor treh mesecev.
Marjan Šarec Novice Šarec bo z zakonom prepovedal vardo in druge "vikend tabornike" #video Štajerska varda Novice Incident blizu meje med Slovenijo in Hrvaško #video Štajerska varda Novice Vlada vardistom stopa na prste: grozijo jim visoke denarne kazni #video Andrej Šiško Novice Šiško ni prišel v zapor Štajerska varda Novice Pripadnikom Štajerske varde zasegli pištoli in nunčake #video  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin