SiolNET. Novice Slovenija
7,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pripadnikom Štajerske varde zasegli pištoli in nunčake #video

7,25

termometer

Štajerska varda |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Policisti so v soboto pri varovanju državne meje na območju Ilirske Bistrice opravili 23 identifikacijskih postopkov. Po poročanju Primorskih novic so obravnavali pripadnike Štajerske varde. Ob tem so zasegli dve pištoli, teleskopsko palico, električni paralizator v obliki boksarja in nunčake, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti so izdali tudi dva plačilna naloga zaradi kršitve cestnoprometnega predpisa in Zakona o osebni izkaznici, zaseženi pištoli pa bodo poslali na analizo.

Štajerska varda Novice Vlada vardistom stopa na prste: grozijo jim visoke denarne kazni #video

Na koprski policijski upravi ob tem poudarjajo, da je policija edina, ki lahko nadzira državno mejo. Prepričani so, da svoje naloge opravlja strokovno in zakonito ob upoštevanju načela sorazmernosti.

"Z zadovoljstvom ugotavljamo, da nam ljudje zaupajo, in iz dneva v dan se trudimo izpolniti njihova pričakovanja. Prav domačini so namreč tisti, ki najbolje in prvi opazijo neznane osebe, vozila, ki v njihovo okolje ne spadajo, ali sumljive okoliščine in nas o tem dosledno obveščajo, za kar se jim zahvaljujemo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Policisti se odzovejo na vsak klic občanov

Policisti veliko tujcev, ki nezakonito prestopijo državno mejo, izsledijo na podlagi lastnih zaznav, nemudoma pa se odzovejo tudi na vsak klic občanov in preverijo vse okoliščine. Koristnih podatkov od posameznikov iz samooklicanih skupin na policiji ne prejemajo, navajajo.

13434 Novice Štajerska varda "nadzirala južno mejo". Policija: Spremljamo aktivnosti skupine.

"Pri varovanju državne meje smo v partnerskem sodelovanju z domačini uspešni in učinkoviti in kakršnokoli organiziranje ljudi ocenjujemo kot povsem neprimerno in nepotrebno," so še zapisali na PU Koper.

Andrej Šiško Novice Šiškova Štajerska varda dobiva še gorenjsko in primorsko podružnico #video #foto

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 45
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin