SiolNET. Novice Slovenija
0,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sindikat voznikov avtobusov: Ogorčeni smo. To ni shod, ampak klic na pomoč. #video

0,66

termometer

Na kranjski avtobusni postaji se je danes na shodu zbralo približno 70 članov Sindikata voznikov avtobusov Slovenije. Kot pravijo, so ogorčeni nad dogajanjem v javnem potniškem prometu, razvrednotenjem njihovega poklica, nedostojnim plačilom in nehumanim delovnim časom. Zahtevajo takojšnje spremembe, poroča Radio Slovenija.

V sindikatu izpostavljajo še, da po novem nekateri vozniki ne bodo imeli več niti minimalne plače, zato znova pozivajo državo in delodajalce. "To ni protestni shod, ampak je bolj že klic na pomoč," je za radio dejal predstavnik sindikata Dejan Osterman.

Pri svojih zahtevah bodo vztrajali in če jim država in delodajalci ne bodo prisluhnili, bodo shode nadaljevali, napovedujejo. Ne izključujejo niti popolne ustavitve dejavnosti.

Prvi shod sindikata voznikov avtobusov je bil sredi decembra pred upravno stavbo družbe Nomago v Ljubljani, udeležilo se ga je nekaj več kot 50 članov sindikata. Pozvali so k dostojnim plačam zaposlenih voznikov avtobusov, glavna zahteva je bila zvišanje plač za letno stopnjo inflacije.

Boštjan Lindav Novice Lindav: Ugotovili smo razloge za sum, da je 13 policistov storilo kaznivo dejanje Planet 18 Planet TV "Vsi so na nas pustili na cedilu" #video Novice Protestniki na shodu ljudske iniciative Glas upokojencev napolnili ljubljanski Trg republike #video #foto Francija protest Novice Množični protesti v Franciji: delo so prekinili zaposleni v javnem prometu, zdravstvu in šolstvu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin