Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 6. 2023,
6.10

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

razpis policija

Sreda, 7. 6. 2023, 6.10

10 mesecev, 2 tedna

Senad Jušić med kandidati za generalnega direktorja policije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Senad Jušić | Ko bo komisija končala delo, bo ministru za notranje zadeve sporočila seznam primernih kandidatov, generalnega direktorja policije pa nato na predlog pristojnega ministra imenuje vlada, so še pojasnili na MJU. | Foto STA

Ko bo komisija končala delo, bo ministru za notranje zadeve sporočila seznam primernih kandidatov, generalnega direktorja policije pa nato na predlog pristojnega ministra imenuje vlada, so še pojasnili na MJU.

Foto: STA

Na ministrstvu za javno upravo (MJU) so v torek za STA potrdili, da so prejeli eno prijavo za posebni javni natečaj za položaj generalnega direktorja policije, ki se izteče danes. Vršilec generalnega direktorja policije Senad Jušić je pred kratkim za Primorske novice potrdil, da se bo potegoval za položaj direktorja policije s polnim mandatom.

Odgovor na vprašanje, koliko kandidatov se bo potegovalo za položaj generalnega direktorja policije, bo sicer znan po 7. juniju, ko se izteče kratek rok za prijave. Ministrstvo za notranje zadeve je javni natečaj namreč objavilo 30. maja.

Nad izvedbo javnega razpisa bo po pojasnilih ministrstva za javno upravo bedel uradniški svet, ki je za izvedbo postopka imenoval posebno natečajno komisijo.

Načrt za petletno vizijo policije 

Ta bo po izteku roka za prijavo najprej preverila, ali prijavljeni kandidati izpolnjujejo natečajne pogoje, nato pa še njihovo primernost za razpisani položaj v skladu s standardi strokovne usposobljenosti, kar vključuje tudi ustni razgovor in testiranje vodstvenega položaja, so dodali.

Kandidat za generalnega direktorja policije mora imeti najmanj 15 let delovnih izkušenj v policiji in najmanj osem let izkušenj na vodstvenih delovnih mestih v javnem sektorju. Prav tako mora med drugim izpolnjevati izobrazbene pogoje, ne sme biti pravnomočno obsojen in ne sme biti član politične stranke.

Prijavi mora priložiti tudi petletno vizijo prednostnih nalog in razvoja policije, vključno z načini upravljanja virov, izhaja iz razpisa, ki ga je konec maja objavilo ministrstvo za notranje zadeve.

Jušić opravlja funkcijo začasnega generalnega direktorja policije od februarja letos, ko je na tem položaju nasledil Boštjana Lindava. Jušića je vlada na čelo policije imenovala po tistem, ko je vodenje ministrstva za notranje zadeve prevzel Boštjan Poklukar.

slovenska policija
Novice Mariborski policisti so bili kos prav posebni nalogi
Boštjan Poklukar
Novice Kmalu nov sporazum o sodelovanju med policijo in Darsom
Danijel Bešič Loredan
Novice Ministrstvo odredilo sistemski nadzor ljubljanske psihiatrične klinike #video
Reka Mura
Novice Pogrešanega 60-letnika našli mrtvega v Muri
Ropar, tat, kraja, vlom
Novice Oborožen rop: policisti iščejo moškega in žensko, postavljene cestne blokade
Ropar, tat, kraja, vlom
Novice Zakrinkani vlomilci iz škocjanske občine ukradli sef
konoplja
Novice Nov zaseg v Sloveniji: 543 sadik konoplje odkrili v prirejeni kleti v Mariboru
Merjenje hitrosti
Novice Za divjanje po cesti in še prekršek bo 22-letnik precej plačal
Ne spreglejte