Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
28. 12. 2019,
16.41

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

122

Natisni članek

Železniki občina mačke svetnica

Sobota, 28. 12. 2019, 16.41

4 leta, 3 mesece

Poslušajte občinsko svetnico: Mačke je treba pobijati brez cirkusa #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

122

mačke | Svetnica SDS Branka Krek Petrina predlaga, da čezmerno razmnožitev mačk rešimo "kot včasih na kmetiji", torej z vedrom vode. | Foto Getty Images

Svetnica SDS Branka Krek Petrina predlaga, da čezmerno razmnožitev mačk rešimo "kot včasih na kmetiji", torej z vedrom vode.

Foto: Getty Images

Na seji občinskega sveta občine Železniki, ki je bila 19. decembra, je svetnica Branka Krek Petrina med razpravo o občinskih sredstvih za živali, konkretno za lokalno zavetišče, izrazila mnenje, da podpira obravnavo živali kot "včasih na kmetiji". Po njenem mnenju bi bilo treba mlade mačke tako kot nekdaj tudi danes utopiti in iz tega ne delati prevelikega cirkusa. 

Poslušajte izjavo Branke Krek Petrina, zaradi katere je završalo na spletu:

"Na kmetiji smo imeli mačke, ne, moj brat jih je, ker jih je bilo več, jih je čisto takoj potamanil, ane. Jih je utopil pa bog pomagaj, ane. Tolk jih je blo dost, tolk mačk je miši polovilo, pa podgane, drugo je bilo pa konc, pa tudi zdaj je treba tako delat. Ne pa cirkus delat s temi mačkami pa ne vem kakšne civilne organizacije pa ne vem kaj," je svetnico Branko Krek Petrina, sicer članico stranke SDS, mogoče slišati v zgornjem posnetku (vir). 

Jernej Štromajer
Novice Državni sekretar vam vošči: Srečen božič, umazane živali

Besede občinske svetnice v občini Železniki, ki je po poklicu zdravnica, kot specialistka za otorinolaringologijo dela v Splošni bolnišnici Jesenice, so na spletu že naletele na zgražanje

"Resnično sem zgrožena. Res se je delalo tako na kmetih nekoč, ampak zdaj so drugačni časi za vse. Si ne predstavljam, da je ta gospa zdravnica. Jo je čisto zapustila čutečnost? Katastrofa," je zapisala ena od slovenskih uporabnic družabnega omrežja Facebook. 

S svetnico Branko Krek Petrina se je napol strinjal tudi svetnik SLS Janez Thaler. Povedal je sicer, da je treba občane ozavestiti o sterilizaciji mačk, a dodal, da lahko njihovo število regulirajo "tudi tako, kot je predlagala Branka".  | Foto: Thinkstock S svetnico Branko Krek Petrina se je napol strinjal tudi svetnik SLS Janez Thaler. Povedal je sicer, da je treba občane ozavestiti o sterilizaciji mačk, a dodal, da lahko njihovo število regulirajo "tudi tako, kot je predlagala Branka". Foto: Thinkstock

Na seji občinskega sveta občine Železniki, ki je bila 19. decembra, so se problematike brezdomnih mačk sicer dotaknili med razpravo o sredstvih za lokalno zavetišče za male živali Perun. To naj za brezdomne mačke namreč ne bi poskrbelo, kot bi moralo, temveč naj bi jih brez ustrezne oskrbe spuščalo nazaj na prosto. 

Na občino Železniki smo naslovili prošnjo za komentar izjave svetnice Branke Krek Petrina. Odgovor bomo objavili, ko ga prejmemo. 

Preberite tudi:

maček, debelost
Trendi Če je vaš hišni ljubljenček debel, to ni ljubko, ampak skrb vzbujajoče #video
maček
Trendi V slovenskih "mačjih" naseljih živi okrog 600 prebivalcev
Mesto Ljubljana.
Novice Katere občine so najbolj razvite in katere najmanj?
Ne spreglejte