SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Državni sekretar vam vošči: Srečen božič, umazane živali

10

termometer

Jernej Štromajer | Uporabniki Twitterja so menili, da si državni sekretar Jernej Štromajer takšne poteze ne bi smel privoščiti. Državni sekretar se je kasneje opravičil in pojasnil, da z objavo ni želel užaliti nikogar. | Foto: STA
Uporabniki Twitterja so menili, da si državni sekretar Jernej Štromajer takšne poteze ne bi smel privoščiti. Državni sekretar se je kasneje opravičil in pojasnil, da z objavo ni želel užaliti nikogar. Foto: STA

Na družbenem omrežju Twitter je za veliko razburjenja poskrbelo nenavadno božično voščilo, ki si ga je privoščil državni sekretar na šolskem ministrstvu Jernej Štromajer. Ta je na omenjenem družbenem omrežju delil fotografijo z napisom Vesel božič, umazane živali. Uporabniki Twitterja so bili ogorčeni, številni so menili, da si državni sekretar, ki prihaja iz stranke SD, takšne poteze ne bi smel privoščiti. Štromajer se je kasneje opravičil in pojasnil, da gre za citat iz filma Sam doma in da z objavo ni želel nikogar užaliti.

Državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Jernej Štromajer je uporabnike Twitterja razburil s fotografijo, na kateri v angleščini piše Vesel božič, umazane živali. Večina uporabnikov Twitterja, ki so se odzvali na omenjeno objavo, je menila, da si državni sekretar takšne poteze ne bi smel privoščiti, nemalo pa je bilo takšnih, ki so ocenili, da bi se moral Štromajer posloviti s svoje funkcije.

Štromajer se je opravičil: Nikogar nisem želel užaliti

Štromajer je nato danes zvečer pojasnil, da je omenjena objava najbolj znan citat iz filma Sam doma. "Nikogar nisem želel užaliti, zato se vsem, ki sem jih s tem morebiti prizadel, opravičujem," je sporočil državni sekretar. "Ta film smo številni gledali in se ob njem smejali ob božičnih večerjah z družino. Želim vam miren božič," je še dodal Štromajer.

Bi moral državni sekretar Jernej Štromajer zaradi takšnega božičnega voščila odstopiti?

 • Da. 4416 glasov
  78,60%
 • Ne. 1119 glasov
  19,92%
 • Ne vem. 16 glasov
  0,28%
 • O tem naj odloči šolski minister Jernej Pikalo. 67 glasov
  1,19%
Oddanih 5618 glasov
delitve: 148
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin