SiolNET. Novice Slovenija
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija: Kljub nedavnem streljanju v Fužinah je Slovenija varna država

0,14

termometer

Policija | Pri policiji poudarjajo, da je šlo pri ponedeljkovem streljanju v Fužinah in podobnih dogodkih v letošnjem letu za dogodke, ki so bili natančno premišljeni. | Foto: STA
Pri policiji poudarjajo, da je šlo pri ponedeljkovem streljanju v Fužinah in podobnih dogodkih v letošnjem letu za dogodke, ki so bili natančno premišljeni. Foto: STA

Po ponedeljkovem streljanju v ljubljanskih Fužinah policija poudarja, da je Slovenija še vedno varna država, kjer so umori in uboji redki. Policijska statistika kaznivih dejanj kaže, da število ubojev in umorov ne narašča, temveč je v zadnjih petih letih rahlo upadlo.

Ob predstavitvi zbranih informacij o ponedeljkovem dogajanju so s Policijske uprave (PU) Ljubljana posredovali tudi statistiko, ki obravnava kazniva dejanja zoper življenje in telo na območju PU Ljubljana v obdobju do 5. junija v zadnjih petih letih. Ta kaže, da je letošnje število kaznivih dejanj primerljivo s tistim iz zadnjih let.

a Novice Napadalec se je po zločinu na Fužinah najprej ustrelil in nato še razstrelil #video

Število umorov in ubojev je upadlo

Skupno število kaznivih dejanj zoper življenje in telo je v prvi polovici letošnjega leta v primerjavi z istim obdobjem lani – s 199 na 227 – sicer naraslo za dobrih 14 odstotkov in je najvišje po letu 2019, a število umorov in ubojev je od takrat precej upadlo.

Število ubojev in umorov je bilo v zadnjih petih letih najvišje v prvi polovici leta 2020, ko je bilo ubitih devet ljudi, štirje so bili umorjeni. Letošnja statistika umorov in ubojev na območju PU Ljubljana je v primerjavi z lansko enaka – letos in lani sta bila v prvi polovici leta ubita dva človeka, eden je bil umorjen.

Pri policiji poudarjajo, da je šlo pri ponedeljkovem streljanju v Fužinah in podobnih dogodkih v letošnjem letu za dogodke, ki so bili natančno premišljeni. To niso bila naključna kazniva dejanja, ki bi bila usmerjena proti naključnim žrtvam.

streljanje, Virginia, ZDA Novice Streljanje v ZDA: med podelitvijo diplom umrla sin in oče #video #foto Policija Novice Nove podrobnosti streljanja v Ljubljani: ustreljeni dve osebi, storilec naj bi si sodil sam #foto #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin