SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Napadalec se je po zločinu na Fužinah najprej ustrelil in nato še razstrelil #video

10

termometer

Po ponedeljkovem streljanju na območju ljubljanskih Fužin, kjer je strelec ustrelil lastnika zastavljalnice in njegovega sodelavca, kasneje pa si sodil sam, na dan prihaja več novih podrobnosti o ozadju obračuna. Neuradno naj bi bil razlog zločina dolžniško razmerje, strelec pa naj bi bil v preteklosti pravnomočno obsojen zaradi več kaznivih dejanj, med drugim nasilja in posilstva. Nove informacije je medijem predstavil Goran Novak z oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Ljubljanske policiste so v ponedeljek nekaj pred 15. uro obvestili o streljanju na območju Most v Ljubljani. Dva moška, stara 57 in 58 let, naj bi na terasi enega od lokalov na območju Fužin pila kavo, ko je do njiju pristopil tretji moški.

"Z zbranimi obvestili in več opravljenimi pogovori smo ugotovili, da so se omenjeni trije moški srečali v lokalu, med njimi pa je prišlo do spora," je pojasnil Novak. 

Pobegnil z orožjem, v avtu imel tudi ročno bombo 

Na policiji so še povedali, da so poškodovanima moškima takoj nudili zdravniško pomoč na kraju streljanja, a sta zaradi hudih poškodb umrla.

48-letni strelec je s kraja dogodka pobegnil z avtomobilom in pri sebi še vedno hranil orožje, tudi ročno bombo, je še potrdil Novak. Policisti so kasneje storilca našli mrtvega na območju Polja, kjer je ustavil avto. "Najprej se je ustrelil, potem pa še razstrelil," je dejal Novak in dodal, da smrt storilca ni posledica kaznivega dejanja, ki bi ga storila druga oseba.

"Utemeljeno domnevamo, da je ta moški streljal v lokalu, vse aktivnosti policije in kriminalistov pa še tečejo. Motiv še ni pojasnjen, prav tako ne izvor uporabljenega orožja in streliva," je dodal.

Razlog dolžniško razmerje?

Kot poroča portal Žurnal 24, sta oba pokojna v lokalu, kjer so ju ustrelili, pogosto pila kavo in se tam sestajala s strankami.  

"O Robiju lahko povem samo lepe stvari. Zastavljalnico ima več kot dvajset let, v preteklosti je imel pogodbo z Novo Ljubljansko banko in je tudi posojal denar, po istih obrestnih merah. Med epidemijo je zbolel za covid-19 in se komaj izvlekel," je povedal njegov znanec.

Po navedbah Dnevnika naj bi bil strelec Dušan Vulić, stari znanec policije in slovenskih sodišč, pišejo. Pred nekaj leti si je od lastnikov zdaj zaprte zastavljalnice Rabella Roberta Vučka in Rajka Črnaka izposodil nekaj tisoč evrov in v zameno zastavil zlat nakit.

Kot je za 24ur zvečer pojasnila penologinja in novinarka Večera Damjana Žišt, je bil strelec stari znanec policije, ki je bil v preteklosti pravnomočno obsojen zaradi več kaznivih dejanj, med drugim nasilja in posilstva. Pred kratkim naj bi končal prestajanje zaporne kazni, ob tem pa obiskal lastnika in solastnika zastavljalnice na Fužinah, s katerima je pred obsodbo sklenil "poslovni dogovor". Takrat naj bi v njuno poslovalnico prinesel zanj zelo pomemben zlat nakit, v zameno pa prejel gotovino. Ob vrnitvi na svobodo je nakit zahteval nazaj, a naj bi moška od njega izsiljevala večjo vsoto, kot jo je za isti nakit prejel pred leti. 

"Storilca je policija že obravnavala zaradi nasilja, premoženjskih kaznivih dejanj ter prepovedanih drog in orožja," je danes še pojasnil Novak s PU Ljubljana. 

Glede dolga oziroma zastavljenega premoženja so se v lokalu očitno sprli, Vulić je potegnil pištolo in ustrelil najprej enega, zatem pa še drugega moškega. | Foto: Siol.net Glede dolga oziroma zastavljenega premoženja so se v lokalu očitno sprli, Vulić je potegnil pištolo in ustrelil najprej enega, zatem pa še drugega moškega. Foto: Siol.net

Policija Novice Nove podrobnosti streljanja v Ljubljani: ustreljeni dve osebi, storilec naj bi si sodil sam #foto #video Strelec Kosta K. na beograjski osnovni šoli Novice Masaker na šoli v Srbiji: so našli ključno pričo? #video Ameriška policija Novice V streljanju na zboru motoristov v ZDA trije mrtvi Beograd, Aleksandar Vućič, protest, shod Novice V Beogradu na provladnem shodu več deset tisoč ljudi Planet 18 Planet TV V Beogradu se je spet začel pouk, kako naprej? #video pištola Novice Skupina moških je začela streljati na voznike ob cesti
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin