SiolNET. Novice Slovenija
2,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes in jutri omejitev gibanja, veljala bo na teh območjih #video

2,67

termometer

"Odredba se nanaša predvsem na lokacije v Ljubljani, na Bledu in v okolici kongresnega centra na Brdu pri Kranju," je v izjavi za medije pojasnil Alojz Sladič z Generalne policijske uprave, kjer so predstavili podrobnosti glede uredbe o omejitvi gibanja na določenih območjih, krajih ali javnih mestih. 

Z odredbo se na določenih objektih omeji ali prepove dostop določenim osebam. Ti kraji so posebej označeni s policijskimi trakovi, prav tako so tam prisotni policisti, je pomen odredbe dodatno pojasnil Alojz Sladič.

Predvsem pa bodo izvajali identifikacijske postopke, da se bo ugotovila upravičenost morebitnega nahajanja na navedenih območjih, in opozarjali, da dostop na območja ni dovoljen, ter ukazovali, da osebe območje zapustijo.

Protest v Ljubljani Foto: Ana Kovač "Te bodo osebam, ki se bodo znašle na kraju, kjer je gibanje omejeno, povedali, da se tam ne smejo nahajati, in jih usmerili na najbližjo pot, po kateri lahko zapustijo kraj," je še dejal.

Kolona gneča avtocesta Novice Pozor, te ceste bodo občasno zaprte

Policija poziva k upoštevanju navodil 

Če osebe ne bodo upoštevale navodil policistov, lahko policija osebam ukaže, da kraj nemudoma zapustijo, uporabi pa lahko tudi prisilna sredstva.

Protest v Ljubljani Foto: Ana Kovač Vlada je pred vrhom EU-Zahodni Balkan na dopisni seji sprejela sklep, s katerim je naložila policiji, da zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda za dva dni omeji ali prepove gibanje na območjih ali javnih mestih v Ljubljani, na Bledu in v Predosljah v okolici Brda pri Kranju.

Protest v Ljubljani Foto: Ana Kovač

Protest v Ljubljani Foto: Ana Kovač

Ograje Novice Ukrepi kot ob Miloševićevem mitingu resnice, v Ljubljani že stojijo ograje #video Zoran Stevanović Novice Stevanović na pogovor k Pahorju brez maske #foto #video Protest nasprotnikov pogojev PCT v Ljubljani dne 29.9.2021 Novice SDS bi organizatorje neprijavljenih protestov in nasilneže kaznovala Janez Janša Novice Janša: za nove smrti zaradi covid-19 bo soodgovorno ustavno sodišče

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin