Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 7. 2023,
10.35

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

pohodniki policija reševanje gore

Četrtek, 13. 7. 2023, 10.35

1 leto

Letalska policija v gorah zaradi nevihte dvakrat reševala slovenske pohodnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
LPE, Letalska policijska enota, reševanje, gore | Preverite vremenske razmere in upoštevajte nevarnost neviht, ki so v gorah izredno nevarne.  | Foto PU Ljubljana

Preverite vremenske razmere in upoštevajte nevarnost neviht, ki so v gorah izredno nevarne.

Foto: PU Ljubljana

Letalska policijska enota je včeraj opoldan na območju Komne reševala starša s starejšim otrokom, ki sta se v nevihti izgubila pri Govnjaškem kuku. Že zgodaj zjutraj pa je policijska posadka s kamniškimi gorskimi reševalci reševala dve obnemogli pohodnici, ki sta zaradi hudega nočnega neurja obtičali na območju Malih podov ob Turski gori.

Na območju Komne so starša s starejšim otrokom z uporabo vitle v zahtevnih vremenskih razmerah nepoškodovana dvignili v helikopter in prepeljali v dolino. Na kraju so zabeležili sunke vetra do 80 kilometrov na uro. To je bilo včeraj drugo reševanje zaradi nevihte.

Že zgodaj zjutraj so reševali dve obnemogli pohodnici, ki sta zaradi hudega nočnega neurja obtičali na območju Malih podov ob Turski gori. V obeh primerih gre za slovenske pohodnike.

Sunki vetra so dosegali do 80 kilometrov na uro.  | Foto: PU Kranj Sunki vetra so dosegali do 80 kilometrov na uro. Foto: PU Kranj

Načrtujte ture 

"Ob povečanem številu reševanj v gorah pozivamo k veliki previdnosti. Pravilno načrtujte ture, informirajte se o poti, bodite ustrezno opremljeni, preverite vremensko napoved in upoštevajte možnost neviht, ki so v gorah izredno nevarne. Če nimate znanja in izkušenj, uporabite licencirane planinske in gorske vodnike, ki bodo s strokovnim znanjem znali poskrbeti za vašo varnost," svetujejo pri Policijski upravi Kranj.

gorski reševalec Dacia alpinist
Novice Med solo plezanjem padla s 150 metrov višine
reševanje, gore
Novice Jadralna padalka obvisela na 15 metrih, v gorah smrt in hude poškodbe #foto
Naj planinska koča
Sportal Glasovanje za naj planinsko kočo 2023
Traktorist med spravilo sena
Novice Huda nesreča s traktorjem: ena oseba umrla, druga v bolnišnici
Ne spreglejte