SiolNET. Novice Slovenija
7,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

''Ko pade mrak, se v Portorožu vnamejo spopadi'' #VIDEO

7,42

termometer

V našem najbolj mondenem obmorskem letovišču se v zadnjem obdobju bije spopad za identiteto kraja. Obmorski lokali, ki so bili skoraj vse leto zaprti, se namreč bojujejo za goste, orožje v tem spopadu pa sta najpogosteje zvrst in glasnost glasbe, ki jo predvajajo. Kar pa moti goste hotelov, ki jih od prve bojne črte loči zgolj cesta. Ti so na našo obalo namreč prišli na počitnice in počitek, glasna glasba pa jim, pravijo, krati tako zaželeni spanec.

Ko pade mrak, se v našem najbolj mondenem obmorskem letovišču, Portorožu, vnamejo spopadi, je pojasnil župan občine Piran Đenio Zadković.

''Težava je glasna glasba, zaradi katere se gostje pritožujejo,'' je dejal Zadković.

Občina Piran ima že od leta 2012 določeno, da lahko gostinski lokali goste zabavajo zunaj vse do enih ponoči, potem pa naj bi se dogajanje preselilo v notranjost lokalov. Čeprav je to kar tri ure dlje, kot na primer velja v Ljubljani, je portoroški gostinec pojasnil, da nekateri tega pač ne spoštujejo. Navedbe je potrdil tudi predsednik Turističnega združenja Portorož Aleksander Valentin.

''Turistično združenje Portorož ali TZP za to nista pristojna, ampak pritožbe lokalcev in gostov v hotelih prihajajo po 1. uri, kršitve verjetno so, ugotoviti pa jih mora redarstvo,'' je še povedal Valentin. 

Portorož doživetja Sava turizem Trendi Portorož – mesto, ki nikoli ne spi

Največ težav naj bi imeli gostje najbolj luksuznega hotela na obali, hotela Kempinski. Težava pa ni samo v glasnosti, je še dejal Zadković, ampak tudi v tem, kaj je glasno. ''Druga težava je, da Portorož, kot vsa Slovenija, pač potrebuje nočno življenje. Prav slovenska obala pa je po zaprtju Ambasade Gavioli in tudi drugih lokalnih diskotek ostala tako rekoč brez tega,'' je dejal.

Glede na to, da je občina Piran najbolj priljubljena turistična destinacija v Sloveniji, še posebej v poletnih mesecih, ko jo na prvo mesto postavljajo tako domači kot tuji gostje, bo o nočnem življenju najverjetneje odločal kar trg sam.

Hotel Palace Trendi Top 10 razvajanj, ki jih letos ne smete zamuditi v Portorožu Portorož Sava turizem Trendi Oddih za 5 zvezdic v dveh pravljičnih kotičkih Slovenije Porotorž hotel bernardin sava turizem Trendi Popolno razvajanje ali kako je videti dan v 5-zvezdičnem hotelu le korak do morja Stoja trade Posel danes Na voljo zadnji apartmaji v mestu zabave in morskih užitkov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin