Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 7. 2021,
10.12

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Sava Hotels & Resorts

Natisni članek

dopust počitnice advertorial Sava Hotels & Resorts Portorož

Ponedeljek, 12. 7. 2021, 10.12

2 meseca, 2 tedna

Med počitnicami odkrivamo najlepše kotičke Slovenije

Portorož – mesto, ki nikoli ne spi

Vsebino omogoča Sava Hotels & Resorts

Portorož je priljubljena turistična točka na slovenski Obali, ki s svojo živahno promenado privablja številne slovenske in tuje goste, ki v mesto pridejo na oddih in zabavo. Leži med Piranom in Lucijo v zalivu z lepo oblikovanim flišnim gričevjem v ozadju, ki ga varuje pred mrzlimi vetrovi, njegova posebnost pa so tudi vrtnice, ki jih Portorož  nosi celo v imenu. Ne le urejene plaže, odlikuje ga tudi pestra ponudba pristne istrske kulinarike in bližina naravnih znamenitosti, kot so Sečoveljske soline, Mesečev zaliv in Strunjanski klif, ki vam bodo vzele dah. | Foto: Portorož je priljubljena turistična točka na slovenski Obali, ki s svojo živahno promenado privablja številne slovenske in tuje goste, ki v mesto pridejo na oddih in zabavo. Leži med Piranom in Lucijo v zalivu z lepo oblikovanim flišnim gričevjem v ozadju, ki ga varuje pred mrzlimi vetrovi, njegova posebnost pa so tudi vrtnice, ki jih Portorož nosi celo v imenu. Ne le urejene plaže, odlikuje ga tudi pestra ponudba pristne istrske kulinarike in bližina naravnih znamenitosti, kot so Sečoveljske soline, Mesečev zaliv in Strunjanski klif, ki vam bodo vzele dah.

Plaže v Portorožu – varno kopanje in zabava za vso družino

Plaža v Portorožu je danes posejana s pomoli, urejeno je sprehajališče, center vodnih športov, igrišče za otroke in drugo. | Foto: Plaža v Portorožu je danes posejana s pomoli, urejeno je sprehajališče, center vodnih športov, igrišče za otroke in drugo.

Izbirate lahko med peščenim delom urejene obale in travnatim območjem, na obeh pa so obiskovalcem na voljo številni ležalniki. | Foto: Izbirate lahko med peščenim delom urejene obale in travnatim območjem, na obeh pa so obiskovalcem na voljo številni ležalniki.

Med najbolj priljubljene in urejene plaže na slovenski Obali se uvršča tudi plaža Bernardin, ki se že vrsto let ponaša z Modro zastavo, ki zagotavlja urejeno in varno kopanje za vse obiskovalce. | Foto: Med najbolj priljubljene in urejene plaže na slovenski Obali se uvršča tudi plaža Bernardin, ki se že vrsto let ponaša z Modro zastavo, ki zagotavlja urejeno in varno kopanje za vse obiskovalce.

Znamenitosti in neprecenljiva dediščina

V Portorožu vas na vsakem koraku čaka navdih, ki v tesnem prepletu združuje bogato dediščino z mondenim pridihom sodobne ponudbe.

Sečoveljske soline so največje delno delujoče slovenske soline, ene od treh Piranskih solin. Raztezajo se na približno 650 ha površine na ustju rek Dragonje in Drnice, pri Sečovljah, med obiskom pa si lahko ogledate Muzej solinarstva in spoznate, kako so živeli solinarji. | Foto: Sečoveljske soline so največje delno delujoče slovenske soline, ene od treh Piranskih solin. Raztezajo se na približno 650 ha površine na ustju rek Dragonje in Drnice, pri Sečovljah, med obiskom pa si lahko ogledate Muzej solinarstva in spoznate, kako so živeli solinarji.

Zbirka kamnitih skulptur Forma Viva na prostem v Portorožu združuje več kot 130 kamnitih kipov, ki so jih v več kot 50 letih neprekinjenega delovanja prispevali kiparji iz več kot 30 različnih držav. Ta galerija na prostem ponuja prekrasne panoramske razglede na Portorož. | Foto: Zbirka kamnitih skulptur Forma Viva na prostem v Portorožu združuje več kot 130 kamnitih kipov, ki so jih v več kot 50 letih neprekinjenega delovanja prispevali kiparji iz več kot 30 različnih držav. Ta galerija na prostem ponuja prekrasne panoramske razglede na Portorož.

Osrednji del Bernardina krasi zvonik in del nekdanje samostanske cerkvice Sv. Bernardina iz 15. stoletja, ki nemo priča o bogati kulturni dediščini kraja. Od nekdanjega samostana so ohranjeni markanten zvonik, prezbiterij cerkvice in zid z oboki. | Foto: Osrednji del Bernardina krasi zvonik in del nekdanje samostanske cerkvice Sv. Bernardina iz 15. stoletja, ki nemo priča o bogati kulturni dediščini kraja. Od nekdanjega samostana so ohranjeni markanten zvonik, prezbiterij cerkvice in zid z oboki.

 

Najznačilnejši del Krajinskega parka Strunjan je do 80 metrov visok Strunjanski klif, ki je skupaj s poraščenim robom in 200-metrskim pasom morja pod njim razglašen za naravni rezervat. | Foto: Najznačilnejši del Krajinskega parka Strunjan je do 80 metrov visok Strunjanski klif, ki je skupaj s poraščenim robom in 200-metrskim pasom morja pod njim razglašen za naravni rezervat.

 

Ob vznožju Strunjanskega klifa med morjem in navpičnimi stenami se je izoblikovala značilna prodnata terasa, obala, ki velja za najlepšo v celotni Istri. V Mesečevem zalivu je široka tudi do sedem metrov, medtem ko je na Strunjanskem rtu tako ozka, da je prehodna le ob oseki. | Foto: Ob vznožju Strunjanskega klifa med morjem in navpičnimi stenami se je izoblikovala značilna prodnata terasa, obala, ki velja za najlepšo v celotni Istri. V Mesečevem zalivu je široka tudi do sedem metrov, medtem ko je na Strunjanskem rtu tako ozka, da je prehodna le ob oseki.

Srednjeveško mestece Piran, ki mu je skozi stoletja pečat pustila bližina mogočnih Benetk, nedvomno sodi med najlepša, najbolj ohranjena in najpristnejša sredozemska mesta. V mestu vas čaka Pomorski muzej, kjer spoznate bogato pomorsko dediščino območja, Akvarij z več kot 60 vrstami rib, znameniti Tartinijev trg in romantično mestno obzidje z najlepšimi sončnimi zahodi. | Foto: Srednjeveško mestece Piran, ki mu je skozi stoletja pečat pustila bližina mogočnih Benetk, nedvomno sodi med najlepša, najbolj ohranjena in najpristnejša sredozemska mesta. V mestu vas čaka Pomorski muzej, kjer spoznate bogato pomorsko dediščino območja, Akvarij z več kot 60 vrstami rib, znameniti Tartinijev trg in romantično mestno obzidje z najlepšimi sončnimi zahodi.

Avtentična istrska kulinarika

 Za primorska mesta kot je Portorož so pri kulinariki bolj pogosti recepti z avtentičnimi morskimi začimbami in sestavinami, ki so značilni za istrsko kuhinjo. Slednja navdušuje s svojo raznolikostjo, strastjo in skladnostjo okusov. | Foto: Za primorska mesta kot je Portorož so pri kulinariki bolj pogosti recepti z avtentičnimi morskimi začimbami in sestavinami, ki so značilni za istrsko kuhinjo. Slednja navdušuje s svojo raznolikostjo, strastjo in skladnostjo okusov.

Poleg morskih sadežev istrsko kulinariko zaokrožajo sveže lokalne sestavine, piranska sol, avtohtone istrske začimbe, istrska zelišča, vrhunska olivna olja in več sort odličnih istrskih vin. | Foto: Poleg morskih sadežev istrsko kulinariko zaokrožajo sveže lokalne sestavine, piranska sol, avtohtone istrske začimbe, istrska zelišča, vrhunska olivna olja in več sort odličnih istrskih vin.

Znamenita portoroška promenada

Poleg številnih plaž, na promenadi najdete tudi pestro izbiro gostinske ponudbe, klopi, kjer si lahko spočijete in uživate v razgledu na slovensko Obalo in kolesarsko stezo, po kateri lahko Portorož odkrivate še hitreje, ves čas pa vas spremlja razgled na neskončno modrino morja. | Foto: Poleg številnih plaž, na promenadi najdete tudi pestro izbiro gostinske ponudbe, klopi, kjer si lahko spočijete in uživate v razgledu na slovensko Obalo in kolesarsko stezo, po kateri lahko Portorož odkrivate še hitreje, ves čas pa vas spremlja razgled na neskončno modrino morja.

Promenada je tudi priljubljen prostor za številne dogodke sploh v poletni sezoni, ponoči pa se spremeni v raj za vse ljubitelje nočne zabave. | Foto: Promenada je tudi priljubljen prostor za številne dogodke sploh v poletni sezoni, ponoči pa se spremeni v raj za vse ljubitelje nočne zabave.

St. Bernardin resort – pristno doživetje Istre le korak do morja

Portorož doživetja Sava turizem | Foto:

Odlično izhodišče za odkrivanje Portoroža z okolico je nedavno prenovljeni luksuzni 5-zvezdični Grand Hotel Bernardin, ki je del največje slovenske turistične skupine Sava Hotels & Resorts. Nahaja se tik ob morju, ob priljubljeni sprehajalni poti med Portorožem in Piranom. Poleg elegantnih sob z balkonom z dih-jemajočim razgledom na morje, urejene zasebne plaže, bazena s panoramskim razgledom in pristne istrske kulinarike, se lahko razvajate tudi v centru dobrega počutja Paradise Spa.

Brezskrbna rezervacija z epidemiološko garancijo

Da bo vaša rezervacija oddiha v teh negotovih časih res brezskrbna, so v največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts uvedli nadstandarden set higiensko-zaščitnih ukrepov ter pripravili pogoje nakupa, ki ustrezajo aktualnim razmeram. Slednji med drugim vsebujejo 100 % brezplačno odpoved glede na epidemiološko stanje ter možnost brezplačnega premika ali odpovedi termina.

Ne spreglejte