SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša obiskal UKC Ljubljana: Brez nekaterih ukrepov morda že konec aprila #video

10

termometer

Predsednik vlade Janez Janša je obiskal ljubljanski klinični center, da se je seznanil s stanjem in prilagoditvami, ki so jih v UKC Ljubljana uvedli za obvladovanje bolezni covid-19. Po pogovoru s stroko je spregovoril tudi o tem, kdaj bi se lahko naše za zdaj še povsem ustavljeno javno življenje začelo vračati na stare tire.

Predsednik vlade Janez Janša si je ogledal prostore začasne urgence, otroške intenzivne enote in se seznanil s stanjem na infekcijski kliniki. Vodstvo UKC Ljubljana mu je predstavilo tudi načrte za delovanje bolnišnice po epidemiji in načrte za gradnjo dodatnih zmogljivosti infekcijske klinike.

V izjavi po ogledu in pogovoru s stroko je Janša poudaril, da nam gre trenutno razmeroma dobro in da vlada budno spremlja dogajanje v drugih prizadetih državah – predvsem tistih, kjer so mislili, da je najhujše že mimo, pa je potem epidemija znova izbruhnila.

banka denar Novice Vlada: To je največji paket pomoči v zgodovini samostojne Slovenije #video

"Zdaj po pogovoru z ljudmi, ki so tukaj na prvi bojni liniji, se še bolj zavedam, da nevarnost novega vala ni mimo. S tega vidika je treba biti še posebej pazljiv pri sproščanju nekaterih ukrepov. Je pa že zdaj jasno – tako na podlagi teh izkušenj, ki jih imamo mi, kot izkušenj drugih po Evropi, ki so ravnali pravočasno in so se odzivali pravočasno – da se bo veliko tega, kar danes razumemo kot zaustavitev javnega življenja, lahko vendarle postopoma tudi še pred koncem maja, morda kaj celo še pred koncem meseca aprila, začelo vračati v normalo," je med drugim povedal Janez Janša.

Jelko Kacin Novice Koronavirus v Sloveniji: 20 novih okužb, šest smrtnih žrtev #video

Vso njegovo izjavo ob obisku UKC Ljubljana si lahko ogledate v videu na vrhu članka. Spodaj pa prisluhnite tudi izjavi generalnega direktorja UKC Ljubljana Janeza Poklukarja:

V UKC Ljubljana je sicer danes na oddelkih covid hospitaliziranih 51 bolnikov, od tega 37 bolnikov na odraslih oddelkih in 14 v enotah intenzivne nege. Poklukar ob tem sporoča, da se trend širjenja okužbe nekoliko umirja, da ni eksponentne rasti, a kljub temu moramo previdni in odgovorni ostati še naprej ter se tudi v prihodnje dosledno držati vseh doslej sprejetih ukrepov, ki so namenjeni širjenju okužbe z novim koronavirusom.

Koronavirus Novice Zaradi stigme obolelih je lahko širjenje koronavirusa hitrejše Onesnaženost zraka Novice Zaradi koronavirusa drastične spremembe onesnaženosti zraka #video Amir Khan Sportal Koronavirus prišel iz Kitajske? "Menda ne verjamete temu."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 65
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin