Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 4. 2020,
11.49

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

95

Natisni članek

Jelko Kacin Koronavirus

Nedelja, 5. 4. 2020, 11.49

4 leta

Koronavirus v Sloveniji: 20 novih okužb, šest smrtnih žrtev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

95

V soboto je bilo v Sloveniji potrjenih 20 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je šest oseb. Ukrepe smo v Sloveniji vzeli resno, pri teh bomo vztrajali vsaj še od dva do štiri tedne, je dejal vladni govorec Jelko Kacin.

V Sloveniji smo v soboto zabeležili 20 novih okužb z novim koronavirusom, opravljenih je bilo 655 testov, je sporočila vlada. Včeraj je umrlo šest ljudi, kar je največja dnevna smrtnost do zdaj, skupno smo do zdaj zabeležili 28 smrti. Skupno število potrjenih okužb zdaj znaša 997.

Kacin: Strogi zaščitni ukrepi vsaj še od dva do štiri tedne

Imunologi so ugotovili, da smo v Sloveniji ukrepe vzeli resno, je dejal vladni govorec Jelko Kacin, a moramo stroge zaščitne ukrepe nadaljevati še naprej, vsaj še od dva do štiri tedne.

Tudi ko bomo začeli ukrepe popuščanja, bodo morali biti ti ukrepi res dobro premišljeni in odmerjeni, z zavedanjem, da bomo morali še nekaj časa živeti z virusom in epidemijo, in naša življenja bomo morali tem dejstvom prilagajati, je poudaril.

Petrovec: Nikar se ne obiskujte, ostanite doma

"Bojim se, da krivulje ne obrnemo navzdol zaradi druženj, ki se morda ne dogajajo zunaj, ampak v zaprtih prostorih," je opozoril Miroslav Petrovec, član svetovalne skupine na ministrstvu za zdravje, ki je ljudi pozval, naj se nikar ne obiskujejo, ampak dosledno upoštevajo navodilo "ostani doma".

Novice Policisti še naprej preverjajo, ali se držite navodil

Bojana Beović: Vsi, ki zdravljenje potrebujejo, ga dobijo

Število okužb k sreči ni tako kot v evropskih epicentrih, pa je dejala vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje Bojana Beović, prav tako je v bolnišnicah dovolj prostora, kadra in aparatov za tiste, ki potrebujejo zdravljenje. Velik izziv predstavljajo domovi za starejše, je opozorila: "To so žarišča, v katerih se bolezen lahko prenaša, in starost je dejavnik tveganja za težek potek bolezni."

Tudi sicer nam krivulje okužb še ni uspelo obrniti navzdol, je dodala Beovićeva, zato s stanjem ne moremo biti zadovoljni. Obrnitev krivulje je odvisna od ukrepov države, od dela na bolniških oddelkih, še posebej pa od vsakega posameznika, je ponovila.

Oglejte si še:

banka denar
Novice Vlada: To je največji paket pomoči v zgodovini samostojne Slovenije #video
Ne spreglejte