SiolNET. Novice Slovenija
0,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hude poškodbe jadralnega padalca. Kriv je bil sunek vetra.

0,86

termometer

jadralni padalec | 55-letnega Nemca zdravijo v šempetrski bolnišnici. Fotografija je simbolična. | Foto: Reuters
55-letnega Nemca zdravijo v šempetrski bolnišnici. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

Na Goriškem se je v sredo popoldan huje poškodoval 55-letni jadralni padalec, državljan Nemčije. Kriv je bil sunek vetra, ki mu je obrnil padalo, zaradi česar je moški padel z okoli desetih metrov višine na bližnjo njivo. Zdravijo ga v šempetrski bolnišnici. 

V sredo so ob 14.40 policijo obvestili, da se je pri pristanku na pristajališču za jadralne padalce Lijak na območju naselja Šmihel v  Mestni občini Nova Gorica poškodoval jadralni padalec.

Veter obrnil padalo, padalec z desetih metrov na bližnjo njivo 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so na kraju nesreče ugotovili, da je okoli 14. ure z vzletišča Lijak nad Lijakom v lastni režiji vzletel 55-letni jadralni padalec, državljan Nemčije. Po slabi uri leta je med spuščanjem proti pristajališču v Šmihelu v zraku želel narediti obrat, vendar mu je sunek vetra obrnil jadralno padalo, zaradi česar je s približno desetih metrov višine padel na bližnjo njivo.

Težje poškodbe različnih delov telesa 

Po padcu je nemški jadralni padalec zaradi poškodb obležal na omenjenem kraju, bil je pri zavesti. Poleg novogoriških policistov so pri nesreči posredovali še reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici. 

55-letni državljan Nemčije je pri padcu utrpel poškodbe različnih delov telesa.

Policija je o nesreči tujega jadralnega padalca poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišče in Okrožnega državnega  tožilstva  v  Novi Gorici) obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Slovenska policija prometna nesreča motor Novice Povozil sopotnico, ki je umrla zaradi poškodb slovenska policija Novice Vozilo zdrselo vzvratno, 72-letna voznica umrla zaradi poškodb Železniški tir Novice Na prehodu čez železniško progo umrla oseba Helikopter SV Novice Na Gradiški turi med plezanjem umrla plezalka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin