SiolNET. Novice Slovenija
2,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ermenčeva umaknila predlog za pregon brigadirja Škerbinca

2,53

termometer

Miha Škerbinc | Škerbinca je sicer minister za obrambo Karl Erjavec na predlog Ermenčeve razrešil z mesta poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske v začetku aprila. Razrešen je bil brez posebne obrazložitve, pač zato, ker je Ermenčeva izgubila zaupanje vanj.  | Foto: STA
Škerbinca je sicer minister za obrambo Karl Erjavec na predlog Ermenčeve razrešil z mesta poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske v začetku aprila. Razrešen je bil brez posebne obrazložitve, pač zato, ker je Ermenčeva izgubila zaupanje vanj. Foto: STA

Načelnica generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc je 10. septembra s pisno izjavo umaknila predlog za kazenski pregon zoper brigadirja Miho Škerbinca, so sporočili z ministrstva za obrambo. Za umik se je odločila "po tehtnem premisleku, saj je menila, da bo to pripomoglo k dvigu ravni organizacijske kulture in izboljšanju medsebojnih odnosov".

Z umikom predloga ni več pogojev za kazenski pregon, zato je državni tožilec kazensko ovadbo zavrgel, so pojasnili na ministrstvu. Ermenčeva je predlog za kazenski pregon vojaški policiji podala 17. maja 2019, ker naj bi Škerbinc s komentiranjem zdravstvenega stanja škodoval njenemu dobremu imenu.

Zoper spletni portal Požareport, ki je prvi pisal o njenem zdravstvenem stanju, oziroma Bojana Požarja pa Ermenčeva predloga za pregon ne namerava umakniti.

Alenka Ermenc Novice Nočno streljanje na Počku: Škerbinc na razgovoru pri Ermenčevi #video

Škerbinc je bil z mesta poveljnika razrešen, ker je Ermenčeva izgubila zaupanje vanj

Škerbinca je sicer minister za obrambo Karl Erjavec na predlog Ermenčeve razrešil z mesta poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske v začetku aprila. Razrešen je bil brez posebne obrazložitve, pač zato, ker je Ermenčeva izgubila zaupanje vanj.

Pravi razlog naj bi bilo ravno Škerbinčevo domnevno širjenje informacij o zdravstvenem stanju Ermenčeve. Je pa Erjavec med razlogi za to omenjal tudi nočno streljanje z najtežjimi kalibri na vadišču na Počku, za kar ni vedelo niti obrambno ministrstvo niti načelnica Ermenčeva.

Ker je informacije o ravnanju Škerbinca zbirala obveščevalno-varnostna služba ministrstva za obrambo, se je moral zaradi očitkov o njeni zlorabi pred poslanci zagovarjati obrambni minister Karl Erjavec. Interpelacijo, ki jo je v DZ vložila poslanska skupina SDS, in v kateri so mu očitali tudi, da je bila razrešitev Škerbinca nezakonita, je Erjavec prestal.

Miha Škerbinc Novice Brigadir Škerbinc podal ugovor na razrešitev, sindikat od Erjavca zahteva opravičilo #video Interpelacija Karl Erjavec Novice Erjavec in Ermenčeva na delovnem obisku v ameriški zvezni državi Kolorado Alenka Ermenc Novice Ermenčeva poudarja pomen lojalnosti in medsebojnega spoštovanja v vojski #video Alenka Ermenc Novice Tudi po zaslišanjih Ermenčeve in Matijeviča različne razlage delovanja OVS

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin