Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2022,
13.48

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

27

Natisni članek

podražitev račun GEN-I elektrika

Torek, 28. 6. 2022, 13.48

1 leto, 10 mesecev

Čez dober mesec iz GEN-I dražja elektrika za gospodinjstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

27

Petrol, elektrika | V GEN-I obljubljajo, da do konca leta 2022 novih cen električne energije ne glede na zahtevnost razmer ne bodo višali. To jim omogočata napreden analitski pristop in nadpovprečna dodana vrednost mednarodnega trgovanja.

V GEN-I obljubljajo, da do konca leta 2022 novih cen električne energije ne glede na zahtevnost razmer ne bodo višali. To jim omogočata napreden analitski pristop in nadpovprečna dodana vrednost mednarodnega trgovanja.

Energetska družba GEN-I bo s 1. avgustom uvedla nov redni cenik električne energije za gospodinjske odjemalce, kar pomeni, da bo račun povprečnega gospodinjskega odjemalca višji za približno 18 odstotkov. Ob tem so se v podjetju zavezali, da do konca leta ne bodo višali cen električne energije za gospodinjstva.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost spomnili v GEN-I, so se jeseni lani zavezali, da cen tako elektrike kot zemeljskega plina za svoje gospodinjske odjemalce ne bo spreminjal do poletja 2022, obljubo pa so izpolnili. S tem, ko niso zvišali cen tarif električne energije na raven preostalih dobaviteljev, so svojim gospodinjskim odjemalcem prihranili 35,8 milijona evrov.

Seja vlade. Robert Golob
Novice Vam višje položnice, Robertu Golobu pa skoraj dva milijona evrov nagrade

Po devetih letih brez dražitev za gospodinjske odjemalce se zdaj cene tarif električne energije spreminjajo, a ostajajo najugodnejši dobavitelj, so navedli. Za primerjavo so dodali, da je bila v zadnjih devetih letih povprečna veleprodajna cena 48,2 evra za megavatno uro (MWh), medtem ko je trenutna cena za nakup električne energije za leto 2023 te dni presegla 260 evrov za MWh, torej je za več kot 500 odstotkov višja.

Računi povprečno višji za 18 odstotkov 

V luči dogajanja na mednarodnih trgih tako s 1. avgustom uvajajo nov redni cenik električne energije za gospodinjske odjemalce. S cenami 0,08690 evra za kilovatno uro (kWh) za višjo tarifo, 0,05990 evra za kWh za nižjo tarifo in 0,08190 evra za kWh za enotno tarifo brez DDV oz. 0,10602 evra za kWh za višjo tarifo, 0,07308 evra za kWh za nižjo tarifo in 0,09992 evra za kWh za enoto tarifo z DDV bo račun povprečnega gospodinjskega odjemalca od avgusta višji za okoli 18 odstotkov.

GEN-I je od začetka energetske krize pod svoje okrilje sprejel več kot 56 tisoč novih odjemalcev. "Odpovedi pogodb o dobavi nekaterih dobaviteljev, kot sta slovenski Telekom Slovenije in nemški EON, so namreč številne odjemalce ravno v času energetske krize pustile brez dobavitelja," so spomnili.

"GEN-I je mnoga slovenska gospodinjstva rešil pred zasilno oskrbo ter nase prevzel finančno breme, ocenjeno na 46 milijonov evrov, iz naslova zakupa drage električne energije na veleprodajnem trgu. V zadnjem letu so tako v GEN-I za slovenska gospodinjstva ustvarili skupno korist v višini več kot 81 milijonov evrov," so poudarili.

Že vse od vstopa na slovenski trg je bilo primarno vodilo GEN-I zagotavljanje najbolj konkurenčnih cen električne energije, čemur bodo sledili tudi v prihodnje, so še navedli. Dodali, da se kot največji dobavitelj elektrike pri nas in pionir zelene preobrazbe zavedajo svoje odgovornosti do družbe ter da bodo skrb za svoje odjemalce še naprej postavljali na prvo mesto.

Jernej Vrtovec
Novice Vrtovec: Nastala je socialna bomba. Nekdo bi se moral iskreno opravičiti. #video
Vesna Vuković, Robert Golob
Novice Uradno: javnost ne sme izvedeti, zakaj je Golob plačal 103 tisoč evrov podjetju Vukovićeve
Nika Kovač.
Novice Golob pozabil na Niko Kovač, ker niso "vsebinski"
Robert Golob
Novice Golob pretrgal molk in se začel braniti: Povsem jasno je, da …
Tanja Fajon, Matej Tonin
Novice Za razliko od Fajonove se Toninu smeji
Ne spreglejte