SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vam višje položnice, Robertu Golobu pa skoraj dva milijona evrov nagrade

10

termometer

Seja vlade. Robert Golob | Robert Golob je do tako visoke nagrade upravičen zaradi specifične pogodbe in dobičkov v GEN-I, še poroča pozareport.si. | Foto: Ana Kovač
Robert Golob je do tako visoke nagrade upravičen zaradi specifične pogodbe in dobičkov v GEN-I, še poroča pozareport.si. Foto: Ana Kovač

Robert Golob, aktualni premier in nekdanji predsednik uprave GEN-I, bo poleg dobrih 400 tisoč evrov bruto lanske plače prejel še posebno nagrado v višini 1,9 milijona evrov bruto, je po poročanju pozareport.si razvidno iz finančnega poročila družbe, ki pa še ni uradno objavljeno. To so za Siol.net potrdili tudi naši viri, ali navedbe in zneski držijo, smo preverili tudi na sedežu podjetja. 

"Iz letnega poročila GEN-I za leto 2021, ki sicer še ni uradno, bo po naših zanesljivih informacijah razvidno, da Golobu poleg prihodkov iz redne plače, ki znašajo več kot 400 tisoč evrov (bruto), pripada še posebne nagrada v skupni vrednosti 1,9 milijona evrov, prav tako bruto," danes piše Bojan Požar.

Robert Golob Novice Golob naj bi prejel celo več kot milijon evrov nagrade #video

Uradni podatki morda znani že prihodnji teden 

Do tega visokega zneska je Golob upravičen zaradi specifične pogodbe in dobičkov družbe GEN-I v preteklem letu, podobno pa tudi zdajšnji predsednik uprave Igor Koprivnikar, ki naj bi poleg plače prejel še dober milijon evrov nagrade, še poroča portal.

Uradni podatki naj bi bili znani po seji nadzornega sveta krovne družbe Gen Energija, predvidoma že prihodnji teden, letno poročilo pa mora obravnavati še skupščina GEN-I. 

Dragan Barbutovski Novice Seznami "za odstrel" so pripravljeni. Jasno je, kaj bo z njimi.
"Višina nagrade poslovodstva je vedno stvar potrditve letnega poročila s strani lastnikov podjetja na skupščini. Letno poročilo Skupine GEN-I še ni bilo obravnavano na skupščini in zato tudi ne javno razkrito. Posledično podatkov iz letnega poročila, ki se sicer štejejo za notranje informacije po Uredbi EU o zlorabi trga, družba do javne objave letnega poročila ne more razkrivati," so za Siol.net pojasnili v GEN-I.
SDS Novice V SDS ostri do prvih kadrovskih potez nove vlade Robert Golob. Marjan Šarec. Novice Reševanje LMŠ: prižgali zeleno luč za preživetje pri Golobu Janez Jansa in Robert Golob Novice Delo začela delovna skupina za blaženje draginje Branko Grims Novice Grims: Vlada je že v prvih nekaj dneh poteptala ustavo nina krajnik Novice "Robert Golob je tipičen odgovor na glavno vprašanje tranzicijskih privatizerjev" #video Milan Krek Novice Milan Krek: Robert Golob zahteva mojo glavo, eksekutor je Bešič Loredan

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin