SiolNET. Novice Slovenija
6,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Golob pozabil na Niko Kovač, ker niso "vsebinski"

6,91

termometer

Nika Kovač. | Inštitut 8. marec na čelu z Niko Kovač je ostal brez povabila na ponedeljkov sestanek vlade in nevladnih organizacij. | Foto: STA
Inštitut 8. marec na čelu z Niko Kovač je ostal brez povabila na ponedeljkov sestanek vlade in nevladnih organizacij. Foto: STA

Premier Robert Golob se je opravičil Inštitutu 8. marec, ker so "bili izpuščeni s seznama povabljenih" na ponedeljkov sestanek vlade in nevladnih organizacij. Inštitut 8. marec je sicer informacijo o tem, da niso bili povabljeni, tudi sam objavil na Facebooku. Vlada pa je na Twitterju zapisala, da so bile na pogovor zdaj vabljene tako imenovane vsebinske organizacije, naslednjič pa bodo povabili tudi 8. marec. Twit so kasneje izbrisali.

Predsednik vlade Robert Golob je v današnji izjavi za medije dejal, da se je predstavnikom inštituta že opravičil in jim povedal, da bodo naslednjič povabljeni. "K temu nimam kaj dodati," je na kratko povzel premier.

Inštitut 8. marec po mnenju vlade nevsebinska organizacija

Vlada je na Twitterju objavila, da so bile na pogovor zdaj vabljene tako imenovane vsebinske organizacije, naslednjič pa bodo povabili tudi 8. marec. Kmalu zatem so zapis s svojega profila umaknili.  

Ostali brez vabila na sestanek

Inštitut 8. marec je informacijo o tem, da niso bili povabljeni na sestanek, tudi sam objavil na Facebooku.

Navedli so tudi, da še vedno ne vedo, kdaj bo v državnem zboru obravnavan zakon proti škodljivim ukrepom oblasti. Že v četrtek so namreč vprašali koalicijo, kdaj bo ta zakon obravnavan, a odgovor še vedno čakajo. "Vse skupaj nas predvsem opominja, da je naše mesto na ulicah mest in vasi, med ljudmi. Tu se počutimo dobro, tu so doma spremembe," so zapisali in dodali, da se borijo dalje.

Robert Golob Novice Golob pretrgal molk in se začel braniti: Povsem jasno je, da …

Inštitut kritičen do dela koalicije

Med drugim so tako na istem družbenem omrežju danes objavili tudi kritični zapis, v katerem nasprotujejo, da se predlog novele zakona o nalezljivih boleznih, ki ga je skupaj s strokovnjaki pravne in epidemiološke stroke pripravila Pravna mreža za varstvo demokracije, vložila pa koalicija, v DZ sprejema po skrajšanem postopku. "Sprejemanje zakona po rednem postopku omogoča razpravo in vsebinsko predstavitev predloga, ki sta osnova demokracije," so zapisali. Tudi obravnavo po rednem postopku bi namreč koalicija lahko izvedla do parlamentarnih počitnic, so prepričani.

Izjava predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba in podpredsednice stranke Marte Kos Novice Marta Kos o predsedniku Pahorju: Moj način delovanja bo drugačen #video Marjan Šarec, Nato Novice Članice Nata se pospešeno oborožujejo. Slovenije ni med njimi. Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. Novice Za razliko od Fajonove se Toninu smeji Nika Kovač. Novice Nika Kovač ne obsoja Jankovića na Golobovi konvenciji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin