SiolNET. Novice Črna kronika
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prijet med prodajo heroina, v hišni preiskavi našli še kokain

0,24

termometer

droge | Osumljenec je znanec policije. Zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo, je bil že dvakrat pravnomočno obsojen.  | Foto: PU Ljubljana
Osumljenec je znanec policije. Zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogo, je bil že dvakrat pravnomočno obsojen. Foto: PU Ljubljana

Policisti so prijeli 21-letnega Ljubljančana, ki je drugi osebi prodal prepovedano drogo heroin, kasneje pa so v hišni preiskavi pri osumljencu našli še večje količine heroina in kokaina. Moški je v priporu. 

Bežigrajski policisti so 19. aprila 2022 na terenu zalotili 21-letnega osumljenca, ki je drugi osebi prodal prepovedano drogo heroin, ki so jo kupcu v postopku zasegli.

Pri osumljencu so policisti v nadaljnjem postopku našli okoli 50 zavitkov s skupno okoli 100 grami prepovedane droge heroin in okoli 50 zavitkov s skupno okoli 23 grami prepovedane droge kokain. 

V preiskavi so policisti našli še denar, za katerega sumijo, da izhaja iz prodaje prepovedanih drog. | Foto: PU Ljubljana V preiskavi so policisti našli še denar, za katerega sumijo, da izhaja iz prodaje prepovedanih drog. Foto: PU Ljubljana

Policiji zaradi drog že znan 

V nadaljevanju so po pridobljeni odredbi in opravljeni hišni preiskavi zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami našli še manjšo količino droge ter pripomočke za predelavo. Osumljenega Ljubljančana, ki je bil do zdaj že dvakrat pravnomočno obsojen zaradi tovrstnih kaznivih dejanj, so včeraj s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Hišna preiskava zaradi drog še v Mariboru

S Policijske postaje Maribor so sporočili, da so 21. 4. 2022 v popoldanskih urah na podlagi predhodno zbranih obvestil in pridobljene odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru na območju mesta Maribor opravili preiskavo stanovanja, ki ga je uporabljal in v njem začasno prebival 49-letni moški, sicer doma z območja Upravne enote Pesnica.

Preiskavo so policisti opravili zaradi utemeljenega suma, da se osumljenec ukvarja z izvrševanjem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in omogočanja uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi ali postopkov v športu po 187. členu Kazenskega zakonika ter da v stanovanju prepovedane droge tudi hrani.

Med hišno preiskavo preiskavo stanovanja so policisti pri osumljencu našli in zasegli:

- PVC-zavitek, v katerem je bilo sedem okroglih belih tablet s prečno zarezo na eni strani,
- šest originalnih pretisnih omotov, v katerih je bilo v vsakem po deset okroglih belih tablet s prečno zarezo na eni strani,
- samozapiralno vrečko PVC z zavitkom aluminijaste folije, v kateri je bila neznana grudasta snov, bele barve in
- dva hermetično zavarjena PVC-zavitka z večjo količino neznanih okroglih belih tablet s prečno zarezo na eni strani (približno tisoč tablet v vsakem ovoju).

Ker za vse zasežene predmete obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedane droge, bodo po vseh zbranih obvestilih ter opravljenem pregledu in analizi zaseženih snovi policisti zoper osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj po 186. in 187. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). | Foto: PU Maribor Ker za vse zasežene predmete obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedane droge, bodo po vseh zbranih obvestilih ter opravljenem pregledu in analizi zaseženih snovi policisti zoper osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj po 186. in 187. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Foto: PU Maribor

Ker je bila za osumljenega razpisana tiralica in ker je Okrožno sodišče v Mariboru zanj izdalo Evropski priporni nalog za prijetje in privedbo, so osumljenca po postopku privedli v Zavod za prestajanje kazni zapora Maribor.

konoplja Novice V večletni preiskavi zasegli prek pol tone drog in razkrinkali kriminalne združbe #foto zaseg droge Novice V Ormožu v hišni preiskavi zasegli kilogram heroina, osumljenec v priporu Brane Miličevič thumb Trendi Nekdanji odvisnik od heroina: Začelo se je že v osnovni šoli #video droga zaseg 020921 Novice Osumljencu iz Ljubljane zasegli kokain, heroin, gotovino in še ukradeni kolesi #foto Luka Koper Novice V Luki Koper zasegli več kot 200 kilogramov heroina heroin Novice Pozitiven na heroin in še pijan, sopotnica bruhala, pomagali so ji reševalci droga, heroin Novice Pot droge čez Balkan: kdo so glavni igralci, ki obračajo milijarde?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin