SiolNET. Novice Črna kronika
1,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

68-letnik umoril svojo 91-letno mater

1,11

termometer

Policija |  | Foto: Klemen Korenjak
Foto: Klemen Korenjak

Novogoriški kriminalisti so v preiskavi torkove sumljive smrti 91-letne ženske v Črničah in po sodni obdukciji ugotovili, da je osumljeni 68-letnik umoril svojo mater. Ovadili so ga za kaznivo dejanje umora, ne uboja, kot so domnevali sprva. Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor, so povedali na novinarski konferenci PU Nova Gorica.

Kriminalisti so na kraj dogodka v stanovanjski hiši v Črničah prišli za reševalci nujne medicinske pomoči, ki so tja prišli po klicu 68-letnika. Dejal jim je, da je njegova mama padla po stopnicah in ne kaže več znakov življenja. Tudi medicinsko osebje ji ni moglo pomagati in lahko so le potrdili njeno smrt.

Kriminalisti so takoj začeli raziskovati okoliščine dogodka, saj se jim je porodil sum, da vse okoliščine smrti niso dovolj pojasnjene, je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici povedal vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos.

pravni nasvet kladivo profil Novice V Nemčiji prosilcu za azil zaporna kazen zaradi umora 15-letnice

O sumljivih okoliščinah so obvestili tudi pristojne pravosodne organe, zato je na kraj prišla dežurna preiskovalna sodnica ter odredila sodno obdukcijo pokojne in druga preiskovalna dejanja.

Kot je še povedal Pangos, so med kriminalistično preiskavo ugotovili, da je žrtev po večurnem fizičnem nasilju umrla okoli 8. ure. Osumljenec je nato nekaj po 9. uri poklical novogoriški center za obveščanje in prijavil, da je starejša oseba padla po stopnicah in ne kaže znakov življenja. Še pred prihodom reševalcev in kriminalistov je skušal odstraniti sledove kaznivega dejanja in deloma mu je to tudi uspelo.

Aleksandr Zaharčenko Novice Rusija umor Zaharčenka označila za provokacijo Ukrajine

Po prvih ugotovitvah policistov naj bi bili motivi za umor, storjen na grozovit način, dolgotrajen spor, jeza in sovraštvo. Osumljenega 68-letnika so v četrtek privedli pred dežurno preiskovalno sodnico novogoriškega okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Zagrožena kazen za tovrstno kaznivo dejanje je najmanj 15 let zapora.

d Novice Po 20 letih prijeli osumljenca za umor 11-letnega dečka #video

Kriminalisti so v preiskovalnem postopku ugotovili, da je bil osumljeni nasilen tudi do 60-letne žene in njune zdaj 19-letne hčerke, zato so ga ovadili tudi zaradi suma nasilja v družini ter kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja, ki naj bi se dogajalo v zadnjem desetletju.

Osumljenega v preteklosti še niso kazensko ovadili zaradi podobnih kaznivih dejanj, so ga pa policisti po Pangosovih navedbah že obravnavali, vendar za ovadbo niso imeli dovolj dokazov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 43
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin