Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2016,
13.40

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča TOYOTA ADRIA

Foto: Jure Gregorčič, Ciril Komotar in Toyota

Natisni članek

Toyota Hibrid Zeleni avtomoto advertorial

Sreda, 8. 6. 2016, 13.40

2 meseca, 1 teden

Hibrid prihodnosti kot steber mobilnosti podjetja

Toyota Prius – odgovornost in učinkovitost podjetja se kažeta v vsakem kilometru

Vsebino omogoča TOYOTA ADRIA

Foto: Jure Gregorčič, Ciril Komotar in Toyota

Toyota Prius | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Toyota je na ceste po vsem svetu poslala že kar devet milijonov svojih hibridnih modelov. Ključno vlogo pri tem igra prvi ambasador zelene mobilnosti Prius, oče vseh novodobnih hibridov. V svoji četrti generaciji je postal še učinkovitejši, še bolj varen in prostoren. S svojim močnim sporočilom razumevanja sveta in izjemno energijsko učinkovitostjo, ki pomeni le trilitrsko povprečno porabo goriva, je odlična izbira tudi za stroškovno prijazno in ugleda polno službeno vozilo.

Zakaj je novi Toyota Prius lahko zelo dober službeni avtomobil?

Toyota Prius | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič

– Zaradi svojega ugleda in zato, ker podjetje, ki ga izbere za svoj vozni park, razume pomen energije, učinkovitosti in družbene odgovornosti. Voziti ta avtomobil pomeni od besed preiti k dejanjem, dobesedno.

– Zaradi večje in prostornejše "high-tech" potniške kabine z izboljšanim vozniškim položajem ter velikim prtljažnikom z osnovno prostornino 501 liter.

– Zaradi odlične tehnologije pogona, ki znižuje stroškovnik goriva in lastniških stroškov, vključno z obrabo.

– Zaradi odličnih voznih lastnosti, natančnejše vodljivost in hipno odzivnega pogona, ki je učinkovit tako v mestu kot na daljših poteh.

– Zaradi zelo varčne porabe goriva. Ta v povprečju znaša od tri do 3,3 litra na sto kilometrov, za seboj pa pusti le 70 gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

– Zaradi visoke stopnja aktivne in pasivne varnosti, kar znova znižuje stroške. Z novim Priusom se lahko voznik izogne nesreči, saj dogajanje v prometu nadzoruje s tremi radarji, dvema kamerama in sonarjem ter 17 različnimi senzorji, poleg tega pa je na varnostnih testih agencije Euro NCAP osvojil vseh pet zvezdic.

Pri Toyoti so izračunali, da so do 30. aprila vozniki, ki so uporabljali Toyotina hibridna vozila namesto običajnih vozil podobnih velikosti in zmogljivosti, v ozračje izpustili 67 milijonov ton manj CO2, ki naj bi bil glavni povzročitelj globalnega segrevanja. Pri Toyoti tudi ocenjujejo, da so njihova hibridna vozila prihranila približno 25 milijonov kilolitrov bencina v primerjavi s porabo vozil z bencinskim motorjem istega razreda. | Foto: Jure Gregorčič Pri Toyoti so izračunali, da so do 30. aprila vozniki, ki so uporabljali Toyotina hibridna vozila namesto običajnih vozil podobnih velikosti in zmogljivosti, v ozračje izpustili 67 milijonov ton manj CO2, ki naj bi bil glavni povzročitelj globalnega segrevanja. Pri Toyoti tudi ocenjujejo, da so njihova hibridna vozila prihranila približno 25 milijonov kilolitrov bencina v primerjavi s porabo vozil z bencinskim motorjem istega razreda. Foto: Jure Gregorčič

Prijavite se na testno vožnjo!

Pozitivni učniki na stroškovnik poslovne mobilnosti so takojšnji

Toyota Prius | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič

Ne gre pozabiti, da tudi po slovenskih cestah že križari več kot 400 teh hibridnih odličnjakov. Podjetja, ki so se že odločila za Prius ali katerega izmed drugih Toyotinih modelov, vedo povedati, da je učinek na stroškovnik flote službenih vozil takojšen. Računate lahko na to, da bo v realnem prometu Prius s porabo z lahkoto ostal pod petimi litri, da boste manj obrabili zavore, saj zna zavirati elektrodinamično z rekuperacijo energije.

Toyota Prius | Foto: Jure Gregorčič Foto: Jure Gregorčič

Na pozabite, da vsi vozniki v podjetju niso enako vešči, a za volanom Priusa ne bo težav z zažganimi sklopkami in podobnimi okvarami zaradi vozniških napak. Prius zna torej predvsem varčevati s sredstvi energije, ki je zahteva veliko manj, ob tem pa hibridni pogon zaradi svoje zasnove zahteva manj vzdrževanja kot vedno bolj in bolj občutljivi ter kompleksni dizli. K vsemu skupaj dodajte visoko stopnjo zanesljivosti, tako da so stroški vzdrževanja povsem transparentni. Pri 195 tisoč kilometrih je Auris Hybrid v primerjavi z dizelskim Aurisom samo pri rednih servisih že za dobrih 700 evrov cenejši.

Pri Priusu nove generacije pa so prihranki zaradi goriva in mehanske odličnosti še toliko večji. Ne gre pozabiti, da Prius prihaja tudi kot priključni hibrid, kar pomeni še možnost pridobitve eko subvencije za posodobitev voznega parka podjetij.

Ne spreglejte:

Toyota prius – zeleni ideal slovenske družinske mobilnosti

Prednosti vožnje s hibridom
 

Hibridne tehnologije, ki zajemajo vse sestavne tehnologije, nujne za razvoj do okolja prijaznih avtomobilov, in omogočajo uporabo različnih kombinacij goriv, pri Toyoti izpostavljajo kot ključne okoljevarstvene tehnologije 21. stoletja. Pri Toyoti bodo zato nadaljevali izboljševanje zmogljivosti, zmanjševanje stroškov in širitev ponudbe izdelkov, da bi ustvarili vozila, ki jih bodo potrošniki osebne in poslovne mobilnosti še bolj vzljubili. | Foto: Jure Gregorčič Hibridne tehnologije, ki zajemajo vse sestavne tehnologije, nujne za razvoj do okolja prijaznih avtomobilov, in omogočajo uporabo različnih kombinacij goriv, pri Toyoti izpostavljajo kot ključne okoljevarstvene tehnologije 21. stoletja. Pri Toyoti bodo zato nadaljevali izboljševanje zmogljivosti, zmanjševanje stroškov in širitev ponudbe izdelkov, da bi ustvarili vozila, ki jih bodo potrošniki osebne in poslovne mobilnosti še bolj vzljubili. Foto: Jure Gregorčič

Prijavite se ne testno vožnjo in preverite, da novi Prius spada v poslovno garažo.

Ne le kot taksi

Zaradi svojega udobja in ekološkega doprinosa ter zanesljivosti se je Prius že proslavil v službi taksista. Samo ljubljanski rumeni taksi Prius je prevozil že več kot pol milijona kilometrov, podobne zgodbe pa prihajajo tudi iz velikih evropskih prestolnic, na primer iz Barcelone. Ne pozabite, da novi Prius poceni poslovno mobilnost in dviguje ugled podjetju, kar pomeni, da ni zanimiv le za taksiste.

To je avtomobil, ki je s svojim značajem in tehniko sposoben odlično služiti v pozitivnih zgodbah z vizijo. Ni le avtomobil, je poslanec nove dobe, spretni marketinški guru in glasnik tistega, kar si želi vsako podjetje, zgodbe o uspehu. | Foto: To je avtomobil, ki je s svojim značajem in tehniko sposoben odlično služiti v pozitivnih zgodbah z vizijo. Ni le avtomobil, je poslanec nove dobe, spretni marketinški guru in glasnik tistega, kar si želi vsako podjetje, zgodbe o uspehu.

Zmaga na izboru Poslovni avto leta v kategoriji EKO avto leta

Novi Prius je svoj službeni potencial dokazal tudi z zmago v kategoriji EKO avto leta v izboru Poslovni avto leta 2016. Strokovna žirija je o njem zapisala: "Pred 19 leti je bil Prius posebnež s pozitivno vizijo, naslednji dve generaciji sta ga uveljavili kot dobro alternativo zgolj bencinskim in dizelskim tekmecem, novi Prius pa je postal tudi vozniško prijeten, prostoren in udoben avto, ki se prilagaja vam in ne obratno. EKO izkušnja, ki ji ta hip na trgu ni para."

Prijavite se na testno vožnjo.

Preizkusite Priusa, zaradi katerega se je začel svet dobesedno spreminjati na bolje!

Nakup osebnega družinskega avtomobila je zanimiv in zelo pomemben projekt. Pridite in preizkusite novega Priusa.

Razmislite o osebnem avtomobilu, ki ne bo služil samo vam, ampak tudi okolju, v katerem živite z družino. Investirali boste v svojo prihodnost, otrokom pokazali, da obstaja čistejši in boljši svet, da je pot lahko zanimiva in varčna ter da razumevanje energije in pravi odnos do nje odpirata nove poti, drugačne in bolj zanimive. Prius ni navaden avtomobil, je glasnik tistega, kar prihaja. Več ko jih bo, prijaznejša bo prihodnost.

Odpeljite se z njim na družinski izlet in videli boste, da je izjemen avtomobil s poslanstvom, ikona visoke tehnologije in zaveznik matere Zemlje. Postanite del velike zgodbe in ga zapeljite v družinsko garažo.

Obstaja veliko razlogov, zakaj je dobro imeti Toyoto: kliknite!

Ne spreglejte