Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 8. 2016,
9.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Porsche Športni Avtomoto begunci

Nedelja, 21. 8. 2016, 9.14

6 let, 6 mesecev

Sladke skrbi Porscheja: plus pri dobičku, prometu, prodaji in delovnih mestih

Porsche na krilih uspeha izpostavlja varnost delovnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Porsche tovarna motorji V8

Pri Porscheju beležijo odlične polletne rezultate. Dobiček iz poslovanja so v Stuttgartu povečali za zglednih osem odstotkov na 1,8 milijarde evrov. Za 12 odstotkov so tudi povečali število zaposlenih. Porsche debele rezine kruha zdaj reže že 26.191 ljudem, med njimi pa so tudi uspešno integrirani begunci.

Kaj pravijo letošnje polletne številke?

Porsche tovarna motorji V8 | Foto: Rast dobička iz poslovanja v šestih mesecih: za osem odstotkov na 1,8 milijarde evrov

Promet: večji za en odstotek in znaša 10,9 milijarde evrov

Rast prodaje: za tri odstotke na 117.963 vozil

Število zaposlenih: 26.191, večje za 12 odstotkov

Milijardna investicija v prvega električnega porscheja

Porsche mission E | Foto: Porsche Porsche mission E Foto: Porsche Porschejev finančni direktor Lutz Meschke pričakuje, da bodo v poslovnem letu 2016 kljub visokim naložbam v tovarne in vlaganjem v razvoj zabeležili zmerno povečanje prodaje in prometa. Prvi Porschejev finančnik pri tem recimo izpostavlja milijardno investicijo v prvega porscheja, ki ga bo poganjala izključno električna energija, model mission E, so sporočili iz podjetja.

Meschke izpostavlja tudi strateški finančni cilj: 15-odstotni operativni donos iz poslovanja je namreč določen tudi v novi Strategiji 2025.

"Ob tem pa bodo obvezna področja razvoja električna mobilnost, digitalizacija in povezljivost, brez katerih si uspešnega delovanja podjetja v času, ko avtomobilska panoga doživlja eno največjih prelomnih obdobij, sploh ne moremo predstavljati," poudarja finančni direktor Lutz Meschke.

Predsednik uprave o novi panameri: Ta Porsche je razred zase!

Prvi mož Porscheja Oliver Blume stavi na velik uspeh nove najhitrejše poslovne limuzine – panamere. | Foto: Reuters Prvi mož Porscheja Oliver Blume stavi na velik uspeh nove najhitrejše poslovne limuzine – panamere. Foto: Reuters Predsednik uprave Oliver Blume je poudaril, da se želi Porsche po večletni precej bliskoviti rasti zdaj ustaliti na doseženi visoki ravni. Za zmerno rast pa naj bi poskrbela nova panamera.

"Ta Porsche je razred zase," pravi prvi mož Porscheja. "Združuje športno vozno dinamiko in izjemno udobje za potovanja. Je zmogljiv in kljub temu varčen pri porabi. Poleg tega povezuje vsestransko funkcionalnost in osupljiv dizajn," najnovejšo različico enega najpomembnejših modelov v ponudbi opisuje predsednik uprave. Novo panamero bodo pri Porscheju začeli prodajati novembra 2016.

#video: Porsche panamera

Prvo leto uspešne integracije beguncev: 11 od 13 beguncev želi nadaljevati delo pri tej znamki

Porsche: namesto donacij ponujajo beguncem šolanje in možnost zaposlitve. | Foto: Porsche Porsche: namesto donacij ponujajo beguncem šolanje in možnost zaposlitve. Foto: Porsche

Pri Porscheju so se leta 2012 na pobuda Matthiasa Müllerja, takratnega predsednika Porscheja, odločili pomagati nekaj beguncem v njihovi stiski. Uwe Hück, šef kadrovske službe, je odločil: "Namesto da jim pomagamo zgolj z denarjem ali s sredstvi, jih bomo skušali izobraziti, povezati v skupnost in jim ponuditi delo, če bodo uspešno končali desetmesečno šolanje."

Šolanje obsega učenje nemščine, delo v proizvodnji in spoznavanje kulture

Porsche trenutno šola in prakso nudi okoli 220 mladim vsako leto. | Foto: Porsche trenutno šola in prakso nudi okoli 220 mladim vsako leto. Enajst žensk in moških iz Afganistana, Eritreje, Iraka, Irana, Pakistana in Sirije, starih od 16 do 38 let, je glede na njihovo predznanje in sposobnosti ubralo različne poti, vse pa bo pot pripeljala do možnosti vajeništva pri Porscheju. Porsche jim zagotavlja učenje nemškega jezika, spoznavanje nemške kulture in (tehnično) spoznavanje dela v tej tovarni. Preostala dva begunca sta prav tako še vabljena k sodelovanju, le da bosta morala še skozi eno leto usposabljanja.

Pri Porscheju so se zavedali svojega potenciala pri usposabljanju, presenetili pa so jih kandidati s svojo motivacijo, voljo do učenja in poskusa integracije v družbo. To meče dobro luč tako na begunce kandidate kot na učitelje. Najbrž ni težko uganiti, da je kandidatom od vsega največjo težavo predstavljalo učenje nemškega jezika. Da bi jim skrajšali oziroma olajšali spoznavanje z jezikom, so takoj od začetka pričeli tako z učenjem nemščine kot s tehničnim in komercialnim treningom, kjer so se z jezikom takoj pričeli spoznavati tudi v praksi.

Skupno bo Porsche ponudil možnost sodelovanja 26 beguncem

Novembra bodo pri Porscheju pričeli z novim integracijskim letom, kot mu pravijo. Tokrat bodo dali možnost 15 moškim in ženskam, ki bodo šli skozi enako usposabljanje kot dozdajšnji kandidati. Cilj tako Porscheja kot kandidatov je, da dosežejo raven usposobljenosti za vajeništvo, pozneje pa morda tudi za redno zaposlitev. | Foto: Porsche Novembra bodo pri Porscheju pričeli z novim integracijskim letom, kot mu pravijo. Tokrat bodo dali možnost 15 moškim in ženskam, ki bodo šli skozi enako usposabljanje kot dozdajšnji kandidati. Cilj tako Porscheja kot kandidatov je, da dosežejo raven usposobljenosti za vajeništvo, pozneje pa morda tudi za redno zaposlitev. Foto: Porsche

Ne spreglejte