SiolNET. Avtomoto Novice
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

BMW z novo tovarno na Madžarskem

0,32

termometer

BMW se po investicijah v ZDA, Mehiki in na Kitajskem zdaj vrača v Evropo. V madžarskem mestu Debrecen bodo gradili milijardo evrov vredno novo tovarno, kjer bodo na leto lahko izdelali do 150 tisoč avtomobilov in zaposlili več kot tisoč ljudi.

BMW je za lokacijo nove tovarne izbral Debrecen na Madžarskem. Z investicijo, vredno milijardo evrov, bodo zaposlili več kot tisoč ljudi. BMW je za lokacijo nove tovarne izbral Debrecen na Madžarskem. Z investicijo, vredno milijardo evrov, bodo zaposlili več kot tisoč ljudi. Foto: BMW

Evropa ostaja najpomembnejši trg Bavarcev

Na stari celini je skupina BMW prejšnje leto prodala 1,1 milijona avtomobilov, kar je 45 odstotkov vseh prodanih avtomobilov znotraj skupine. Letos so v prvih šestih mesecih leta povečali prodajo za 1,2 odstotka in prodali 560 tisoč avtomobilov. Da bodo lahko tudi v prihodnosti zadostili vse večjim prodajnim zahtevam, so se odločil v bližini madžarskega mesta Debrecen zgraditi nov obrat za proizvodnjo avtomobilov. Celotna investicija bo vredna okroglo milijardo evrov, obrat bo zaposloval več kot tisoč ljudi, na leto pa bo iz njega zapeljalo do 150 tisoč avtomobilov.

BMW serija 8 Avtomoto BMW sklenil velik posel z Dolenjci

Na isti proizvodni liniji običajni in električni modeli

BMW za zdaj še ni razkril, katere modele bodo izdelovali v novi tovarni, potrdili so le, da bodo lahko na eni proizvodni liniji izdelovali običajne modele in tudi električno gnane avtomobile. Ravno zaradi odličnega strateškega položaja Debrecena so se odločili, da bo nova tovarna stala tukaj. Relativno blizu so vsi pomembnejši dostavni centri, zaradi bližine bo lažje najemati usposobljeno osebje, hkrati pa do tja vodijo dobre cestne povezave. Obrat bo imel pozitiven vpliv tudi na okoliške kraje, saj bodo neposredno s tovarno povezani različne kurirske službe in dobavitelji.

BMW M1 Avtomoto Razvijal ga je Slovenec: Potep v legendi BMW #video BMW serija 8 Avtomoto To je novi paradni konj BMW #foto

Gradnjo bodo začeli v drugi polovici prihodnjega leta

Na Madžarskem imajo svoj obrat za proizvodnjo že Audi, Mercedes-Benz in Suzuki. Kmalu se jim bo pridružil še BMW, saj bodo gradnjo začeli v drugi polovici prihodnjega leta. Kot so še povedali pri bavarskem proizvajalcu vozil, so samo lani od madžarskih partnerjev kupili za 1,4 milijarde surovin in storitev, zato je bila odločitev, kje bo stala nova tovarna, precej lahka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin