Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 6. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

2

Natisni članek

serija 8 BMW

Sobota, 16. 6. 2018, 7.00

5 let, 10 mesecev

BMW predstavil novo serijo 8

To je novi paradni konj BMW #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

2

Po dolgem čakanju in velikemu številu napovednikov je na dan začetka dirke 24 ur Le Mansa BMW razkril novega paradnega konja. Legendarna serija 8 je polna z najnovejšo tehnologijo, prinaša nekatere nove oblikovalne smernice in bo na začetku na voljo z dvema motorjema.

Galerija: novodobna BMW serija 8

Fotogalerija
1 / 20

Držali so obljubo in sledili potezam koncepta

Bavarci niso prelomili obljube, zato velikoserijska serija 8 oblikovno v večini elementov sledi konceptu, ki so ga predstavili septembra na avtosalonu v Frankfurtu. Z dolgim pokrovom motorja, nizkim nosom in ozkima ledvičkama gre za vizualno zelo privlačen model, ki ga nadgradita nekoliko valovita streha in nežno zaobljen zadek. Zadaj prevladujejo novi žarometi in deltoidna zaključka izpušne cevi.

Sprednji in zadnji žarometi so v tehnologiji LED, a tisti najbolj zahtevni kupci se lahko odločijo za opcijske laserske žaromete. Športno naravnani kupci lahko nekoliko znižajo maso z izbiro strehe iz plastike ojačane s steklenimi vlakni ali pa se odločijo za paket iz ogljikovih vlaken.

Avtomoto Razvijal ga je Slovenec: Potep v legendi BMW #video

V notranjosti napredna evolucija že poznanega

Potnike, v notranjosti je prostora za štiri, bo razvajal 12,3-palčni osrednji zaslon visoke ločljivosti, voznik pa bo pregledoval vse pomembne podatke na 10,3-palčnih digitalnih števcih. Kot se za vozilo takšnega cenovnega kova spodobi, je seznam opcijskih elementov skorajda neskončen, med njimi pa ne manjkajo induktivno polnjenje, zvočni sistem Bowers & Wilkins, steklena stikala in dodatki iz aluminija.

Brutalni zadek, ki bo pritegnil marsikateri pogled. | Foto: bmw Brutalni zadek, ki bo pritegnil marsikateri pogled. Foto: bmw

V notranjosti ne manjka ekskluzivnih dodatkov, ki še poudarijo vrhunsko počutje. | Foto: bmw V notranjosti ne manjka ekskluzivnih dodatkov, ki še poudarijo vrhunsko počutje. Foto: bmw

Avtomoto Tragična nesreča še zamaskiranega BMW #video

Dva motorja za sladokusce

Vozniški hedonisti bodo lahko izbirali med dvema motorjema. V različici M850i xDrive je vgrajen 4,4-litrski prisilno polnjeni osemvaljnik z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki proizvede 390 kilovatov in 750 njutnmentrov navora. Kot pravijo Bavarci, potrebuje do stotice le 3,7 sekunde, najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro.

Na naših tleh bo na voljo še 840d xDrive s trilitrskim prisilno polnjenim vrstnim šestvaljnikom z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Motor ima 235 kilovatov in 680 njutnmetrov navora. Po podatkih tovarne potrebuje od 0 do 100 kilometrov na uro 4,9 sekunde.

Najnovejši paradni konj znamke bo na ceste zapeljal novembra, kmalu pa lahko pričakujemo še prihod brutalnega M8 in uživaškega kabrioleta.

Na voljo sta dva motorja: bencinski osemvaljnik in dizelski šestvaljnik | Foto: bmw Na voljo sta dva motorja: bencinski osemvaljnik in dizelski šestvaljnik Foto: bmw Nova serija 8 je že zdaj rojena pod žarometi. Tako kot se za paradnega konja znamke spodobi. | Foto: bmw Nova serija 8 je že zdaj rojena pod žarometi. Tako kot se za paradnega konja znamke spodobi. Foto: bmw

Ne spreglejte