Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
10.10

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,86

4

Natisni članek

TPV BMW

Sreda, 20. 6. 2018, 10.10

5 let, 10 mesecev

Novo sodelovanje BMW Group in družbe TPV iz Novega mesta

BMW sklenil velik posel z Dolenjci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,86

4

BMW serija 8 | Foto bmw

Foto: bmw

BMW je za razvojnega dobavitelja pri strukturni sestavi podvozij svojih avtomobilov izbral tudi novomeški TPV. Svoj izdelek bodo vgradili v več kot šest milijonov vozil skupine BMW Group.

Avtomoto To je novi paradni konj BMW #foto

Skupina TPV, dobaviteljica avtomobilske industrije z nekaj več kot 1.200 zaposlenimi, je sicer lani ustvarila 153 milijonov evrov prihodka. | Foto: Vid Ponikvar Skupina TPV, dobaviteljica avtomobilske industrije z nekaj več kot 1.200 zaposlenimi, je sicer lani ustvarila 153 milijonov evrov prihodka. Foto: Vid Ponikvar Nemški BMW, ki je z blagovnimi znamkami BMW, Mini in Rolls-Royce vodilni svetovni proizvajalec premijskih vozil, je po več kot dveh letih kompleksnega procesa izbora v močni mednarodni konkurenci kot ekskluzivnega dobavitelja za strukturni sklop podvozja izbral novomeško družbo TPV. Zagon proizvodnje načrtujejo v nekaj letih.

Nov posel bo zagotovil dodatnih 200 zaposlitev

Novomeščani bodo za BMW izdelovali sestavni strukturni del podvozja, ki vpliva na vozno dinamiko. Zagon proizvodnje pričakujejo v nekaj letih, sestavni del pa bodo vgradili v več kot šest milijonov vozil.

V sklopu tega projekta v TPV načrtujejo več kot 200 novih zaposlitev in občutno okrepitev proizvodnih zmogljivosti, ki jih bodo zasnovali v smeri pametnih tovarn z visoko stopnjo avtomatizacije in robotizacije.

To je sicer eno največjih naročil za slovensko dobaviteljsko industrijo do zdaj. TPV je kot predrazvojni in razvojni dobavitelj tudi nosilec celotnega razvoja izdelka, kar je glede na visoke zahteve kupca in kompleksnost izdelka zavidanja vreden dosežek.

TPV Novo mesto | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Skupina TPV, dobaviteljica avtomobilske industrije z nekaj več kot 1.200 zaposlenimi, je sicer lani ustvarila 153 milijonov evrov prihodka in pri teh dosegla skoraj desetodstotno rast. V skupini, ki stavi na avtomatizacijo, robotizacijo in posledično razbremenitev težje proizvodnje, so za naložbe lani odšteli približno deset milijonov evrov, v letnem povprečju pa zanje namenijo od sedem do osem milijonov evrov.

TPV največ proda na Švedskem, v ZDA, Nemčiji in Veliki Britaniji, poleg Evrope in ZDA med svoje glavne trge prištevajo še Južno Afriko in Kitajsko.

Kot svoje glavne kupce so navedli večje sistemske dobavitelje na segmentih podvozij, karoserij in sedežnih sklopov, kot so Brose, Benteler, Faurecia, Mahle in drugi. Med proizvajalci vozil pa BMW, Mercedes, Daimler, Renault, Rolls Royce, Jaguar, Volvo, Volkswagen in druge.
Ne spreglejte