Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2024,
17.43

Osveženo pred

2 uri, 36 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Natisni članek

glasba jazz playback petje pevka Nina Strnad

Četrtek, 10. 10. 2024, 17.43

2 uri, 36 minut

Pevka Nina Strnad ostro o petju na playback in pevskem minimumu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,81
Nina Strnad, pevka; Oto Pestner, pevec | Pevka Nina Strnad v družbi pevca Ota Pestnerja | Foto Mediaspeed

Pevka Nina Strnad v družbi pevca Ota Pestnerja

Foto: Mediaspeed

Slovenska pevka Nina Strnad je v podkastu za Elle spregovorila o minimumu, ki ga mora dosegati nekdo, ki se okliče za pevca, in povedala svoje mnenje o petju na playback.

Pevka Nina Strnad, ena najbolj priznanih vokalistk jazzovske glasbe v Sloveniji in zagovornica izvajanja glasbe v živo, je v podkastu za Elle med drugim izrazila svoje mnenje o petju na playback. "Nisem pristaš tega, da se poje na playback. Če si ti pevec, potem moraš biti sposoben stopiti na oder in odpeti tri minute, tako da ljudje rečejo: 'Super, smo zadovoljni,'" je v podkastu povedala Strnad.

"Jaz mislim, da je to minimum, ki bi si ga moral vsak izvajalec postaviti. In če tega ni zmožen, potem se pač ne more oklicati za pevca," je svoje mnenje jasno izrazila slovenska pevka. V podkastu je med drugim spregovorila o svoji glasbeni poti, glasbenih začetkih, jazzu in svojem življenju.

Med drugim je priznala, da nekateri glasbeniki v današnji elektronsko naravnani (in popravljeni) glasbeni industriji niso zmožni svojih izdelkov izvesti v taki obliki, kot jih slišimo v studijsko popravljeni obliki. "Mene to zelo moti, ker imam rada, da smo iskreni," je povedala in dodala, da ne bo nihče zameril, če nekdo pri petju zgreši nekaj tonov.

Sodelovala z največjimi slovenskimi avtorji ter svetovnimi skladatelji

Nina Strnad, ki velja za eno najbolj suverenih vokalistk resne glasbe pri nas, si je v več kot dvajsetletni glasbeni karieri doslej oder delila z mnogimi priznanimi jazzovskimi imeni. Sodelovala je s priznanimi skladatelji in tekstopisci slovenske zabavne glasbe: Mojmirjem Sepetom, Elzo Budau, Juretom Robežnikom, Janezom Gregorcem in mnogimi drugimi. Znanje in izkušnje pa si je nabirala tudi ob boku velikanov mednarodne jazzovske scene, kot so z grammyjem nagrajeni Michael Abene in The New York Voices.

Svojo glasbeno pot je pevka Strnad začela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pod mentorstvom Nade Žgur. Po maturi in diplomi iz ekonomije je svoje glasbene veščine izpopolnjevala še na New School for Jazz and Contemporary Music v New Yorku ter končala študij glasbene pedagogike na Konservatoriju za glasbo v Celovcu, je zapisano na njeni spletni strani.

Med svoje največje dosežke Nina Strnad šteje gostovanje na koncertu S simfoniki v filmski svet, kjer je stala na odru z legendarnim jazzovskim in filmskim skladateljem Michelom Jean Legrandom, prejemnikom treh oskarjev.

Preberite še:

Raiven thumb
Trendi Po urgentni operaciji se je oglasila Raiven #video
Plestenjak J
Trendi Plestenjak prekinil post na družbenih omrežjih in sporočil veliko novico
Ceca
Trendi Ceca navdušena nad Tilnom Artačem #video
Monika Avsenik
Trendi Monika Avsenik pred nastopom z Bocellijem pustila službo: Preprosto je bilo vsega preveč #video
Petar Grašo
Trendi Hčerka Petra Graša navdušila z neverjetnim talentom #video
Ne spreglejte