Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2024,
9.21

Osveženo pred

4 ure, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,55

Natisni članek

Natisni članek

Instagram turneja glasba Jan Plestenjak

Torek, 8. 10. 2024, 9.21

4 ure, 51 minut

Plestenjak prekinil post na družbenih omrežjih in sporočil veliko novico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,55
Jan Plestenjak | V novem letu se Škofjeločan, ki že vrsto let živi v Strunjanu, vrača z novo turnejo. | Foto Bojan Puhek

V novem letu se Škofjeločan, ki že vrsto let živi v Strunjanu, vrača z novo turnejo.

Foto: Bojan Puhek

Eden najuspešnejših slovenskih glasbenikov Jan Plestenjak je v začetku leta sporočil, da se bo letos umaknil tako z odrov kot tudi z družbenih omrežij. Zdaj pa je z objavo na družbenih omrežjih napovedal, da se z novim letom spet vrača pred oboževalce.

Z videom, v katerem si zapre zadrgo na škornjih, ogrne suknjič in odide iz stavbe, je Jan Plestenjak napovedal svojo novo turnejo za sezono 2025/2026, ki jo bo izvedel v družbi svojega stalnega banda.

"Gremo naprej. A si, a nisi. 2025/26 turneja," je kratko in jedrnato v svojem videu, ki ga je delil na družbenih omrežjih, zapisal Plestenjak.

Oboževalci so novico sprejeli odprtih rok

Letos se je Plestenjak vrnil v studio in k pisanju novih pesmi, še vedno pa je srečen v objemu izbranke, nekdanje profesionalne teniške igralke Tadeje Majerič. Več kot očitno pa se je Škofjeločan le odločil za manjšo spremembo, saj je njegovega dolgoletnega menedžerja Uroša Uranjeka zamenjal Gvido Polanc.

"Kralj je nazaj", "Uspešno turnejo, Jan, mi smo s tabo" in "Končno" pa so le eni izmed zapisov njegovih oboževalcev na družbenih omrežjih, ki so napoved vrnitve najuspešnejšega samostojnega izvajalca v Sloveniji sprejeli z odprtimi rokami.

Redko se je pojavil tudi na javnih dogodkih

Pevec se je za več mesecev, tako kot je napovedal decembra lani, umaknil iz družbenih omrežij in s koncertnih odrov, redko pa se je pojavil tudi v javnosti. Tako je na primer nastopil v Stožicah na januarski predstavi Lada Bizovičarja in septembrski poroki dobrih prijateljev Anžeta Langusa Petrovića in Monike Avsenik.

"Namesto da ves čas gledam aplikacije in v telefon, bom raje gledal modro nebo, drevesa, ljudi okoli sebe, si vzel nekaj časa ... Seveda se bom vrnil, ker vas imam rad in vas bom pogrešal, a zdaj je čas, da napišem nove pesmi," je še zapisal v svoji januarski objavi, preden se je s pregibnim telefonom in novo številko podal v digitalno abstinenco.

Jan Plestenjak, Tadeja Majerič
Trendi Kako v jesen zakorakati kot dekle Jana Plestenjaka
Monika Avsenik
Trendi Monika Avsenik pred nastopom z Bocellijem pustila službo: Preprosto je bilo vsega preveč #video

Preberite še:

Monika Avsenik
Trendi Poročila sta se glasbenika Monika Avsenik in Anže Langus Petrović
Jan Plestenjak
Trendi Jan Plestenjak prekinil molk in svoji izbranki namenil pomenljive besede
Jan Plestenjak, Tadeja Majerič
Trendi Tako je Jan Plestenjak za rojstni dan presenetil svojo Tadejo #foto
Ne spreglejte