Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2024,
12.02

Osveženo pred

2 uri, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Natisni članek

koncert orkester glasba Ceca Ražnatović Ceca Tilen Artač klasična glasba

Sreda, 2. 10. 2024, 12.02

2 uri, 24 minut

Ceca navdušena nad Tilnom Artačem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
Ceca | Ceca je bila nad klasično izvedbo svoje pesmi Pazi s kime spavaš očitno navdušena, delila je tudi posnetek s koncerta. | Foto Profimedia

Ceca je bila nad klasično izvedbo svoje pesmi Pazi s kime spavaš očitno navdušena, delila je tudi posnetek s koncerta.

Foto: Profimedia

Slovenski mladinski orkester je v sodelovanju s Tilnom Artačem na turneji po Sloveniji, nedavno pa je v Slovenski filharmoniji v klasični izvedbi zaigral tudi pesem pevke Cece Pazi s kime spavaš, nad izvedbo katere je bila navdušena tudi srbska zvezdnica.

V zadnjih dneh je številne srbske medije navdušil posnetek, ki ga je delil eden izmed uporabnikov na platformi X (nekdanji Twitter), posnetek pa se je po spletu zelo hitro razširil. Slovenski mladinski orkester je v Slovenski filharmoniji v okviru koncerta v klasični priredbi izvedel veliko uspešnico Svetlane Ražnatović - Cece Pazi s kime spavaš iz leta 2004. Skladbo je odpel dirigent in povezovalec koncerta Tilen Artač.

Slovenski mladinski orkester se trenutno mudi na vseslovenski turneji v okviru koncerta Klasični Artač. Prav Artač se je z violončelom in humorjem podal med glasbene klasike, v svoj nastop pa ob podpori mladinskega orkestra vključil tudi nekatere bolj znane uspešnice iz neklasične zvrsti glasbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ART BSA (@art_bsa)

Ceca: Vse, kar sem danes potrebovala

Izvedba orkestra je pritegnila veliko pozornosti, tudi tistih, ki se jih klasična glasba običajno ne dotakne. Nad izvedbo slovenskega orkestra in nevsakdanjo priredbo ene največjih uspešnic balkanske pop-folk scene pa je bila navdušena tudi 51-letna Ceca, ki pesem izvaja v originalu.

Več kot očitno si je videoposnetek priredbe ogledala, posnetek pa delila tudi na družbenih omrežjih. Ob delitvi posnetka s koncerta je na Instagramu zapisala: "Pazi s kime spavaš je vse, kar sem danes potrebovala," je zapisala zvezdnica, ki pa se je v zapisu rahlo zmotila, saj je koncert izvedel Slovenski mladinski orkester in ne orkester Slovenske filharmonije.

ceca thumb | Foto: Instagram/cecaraznatovic Foto: Instagram/cecaraznatovic

"V sklopu turneje Klasični Artač stopa na področje, ki še ni utrpelo njegove intervencije – pred orkester. Z violončelom in dirigentsko palico bo občinstvo povabil na sprehod skozi zimzeleni repertoar večnih klasikov. Na repertoarju ob komičnem popotovanju v glasbenem naboru pričakujte klasike, kot so večna uspešnica novoletnih koncertov Radetzky March, Mala nočna glasba, Nessun dorma in številne druge," so zapisali v opisu koncerta, ki bo jeseni gostoval v številnih dvoranah po Sloveniji.

Preberite še:

Monika Avsenik
Trendi Monika Avsenik pred nastopom z Bocellijem pustila službo: Preprosto je bilo vsega preveč #video
Sara Briški Cirman Raiven
Trendi Raiven prestala nujno operacijo in odpovedala koncert
Luka Basi v Križankah
Trendi Luka Basi pred množico zaplesal poročni ples #video
Foxy Teens
Trendi Ines Erbus bo združila skupino Foxy Teens #video

 

Ne spreglejte