Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 2. 2024,
11.50

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Francija igralec Gerard Depardieu

Ponedeljek, 26. 2. 2024, 11.50

1 mesec, 3 tedne

Proti igralcu Depardieuju nova obtožba spolnega napada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Gerard Depardieu | Scenografinja, katere ime ni javno znano, je za spletni časopis Mediapart povedala, da ji je Depardieu 10. septembra 2021 najprej namenil več vulgarnih opazk, nato pa jo je "brutalno zgrabil" in jo "otipaval čez pas in trebuh do prsi". Incident na snemanju filma Les volets verts v Parizu je prekinil telesni stražar. | Foto Guliverimage

Scenografinja, katere ime ni javno znano, je za spletni časopis Mediapart povedala, da ji je Depardieu 10. septembra 2021 najprej namenil več vulgarnih opazk, nato pa jo je "brutalno zgrabil" in jo "otipaval čez pas in trebuh do prsi". Incident na snemanju filma Les volets verts v Parizu je prekinil telesni stražar.

Foto: Guliverimage

Francoski igralec Gerard Depardieu se sooča z novo obtožbo spolnega napada. Tožbo proti francoski filmski legendi je zaradi domnevnega spolnega napada med snemanjem filma leta 2021 vložila danes 53-letna scenografinja, je v nedeljo za francosko tiskovno agencijo AFP povedala njena odvetnica Carine Durrieu-Diebolt.

Carine Durrieu-Diebolt je po pisanju AFP potrdila, da je v petek pariškemu tožilstvu posredovala prijavo, v kateri navaja spolni napad, nadlegovanje in zlorabo. Pariško tožilstvo ni potrdilo, da je bila tožba vložena, Depardieujevi odvetniki zadeve prav tako niso komentirali.

Scenografinja je za spletni časopis Mediapart povedala, da ji je Depardieu 10. septembra 2021 najprej namenil več vulgarnih opazk, nato pa jo je "brutalno zgrabil" in jo "otipaval čez pas in trebuh do prsi". Incident na snemanju filma Les volets verts v Parizu je prekinil telesni stražar.

Gerard Depardieu
Trendi Macron ne obžaluje, da je stopil v bran Depardieuju

V preteklosti je Depardieuja obtožilo že več žensk

Depardieu je bil leta 2020 obtožen posilstva, spolnega nadlegovanja in napada pa ga je v preteklosti obtožilo več kot deset žensk. Petinsedemdesetletni igralec obtožbe zanika.

Obtožbe proti Depardieuju so razdelile francosko javnost. Vrsta njegovih igralskih kolegov in kolegic mu je stopila v bran, spet drugi so se od njega ogradili. Prav tako si je tako igralec kot njegovi podporniki nakopal jezo feminističnih skupin.

Gerard Depardieu
Trendi Ministrica za kulturo: Depardieujevo obnašanje sramoti Francijo
Gerard Depardieu
Trendi Pariški muzej odstranil voščeno lutko igralca Depardieuja
Gerard Depardieu
Trendi Podporniki obsodili linč, s katerim se sooča igralec
Ne spreglejte