Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Torek,
13. 11. 2018,
20.01

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

New York spanje

Torek, 13. 11. 2018, 20.01

5 let, 5 mesecev

V New Yorku navdušuje velnes, namenjen dremanju #foto

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
kapsule za dremanje | Foto napyork.com

Foto: napyork.com

Prav v New Yorku, pregovorno mestu, ki nikoli ne spi, je mogoče kadarkoli na počitek oditi v velnes, kjer ima osrednje mesto dremanje.

Moto newyorškega velnesa Nap York (nap v angleščini pomeni dremež) je v duhu velike Amerike, pravijo namreč, da je njihov cilj "napolniti baterije ljudem, ki poganjajo svet". To pa zagotavljajo s prostorom, namenjenem dremanju.

Počitku predani storitveni center, ki deluje 24 ur vse dni v tednu, je na Manhattnu. V njem pa se ljudje lahko v posebej oblikovanih kapsulah odločijo za polurni krepčilni dnevni počitek ali pa za nekoliko daljše spanje za nadomeščanje čez noč izgubljenih ur. Slednje je namenjeno na primer popotnikom, da si skrajšajo noč, ki jo bi jo sicer preždeli na letališču.

Spalni velnes je od februarja, ko so ga odprli, obiskalo že osem tisoč ljudi. Polurni dremež ponujajo za malo več kot 13 evrov, mesečna naročnina do ure in pol počitka petkrat na teden pa znaša okoli 220 evrov. Rezervirati si je mogoče tudi večurno spanje, tri ure stanejo malo več kot 44 evrov.

Oaza miru sredi betonske džungle

Lokacija Nap Yorka pa ni prepuščena naključju, saj je v bližini Times Squara, enega najbolj dinamičnih predelov mesta. Velnes za dremanje predstavlja pravo oazo, kjer izčrpani ljudje lahko čevlje zamenjajo za copate. Ob počitku pa si lahko v miru privoščijo še kavo ali čaj. Namesto dremanja se v kapsuli lahko odločijo tudi za meditiranje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Almost everything will work again if you unplug it for a few minutes, including you.

A post shared by Nap York® (@napyork) on

Vendar, kot so v Nap Yorku poudarili za Business Insider, niso hotel, se pa ljudje tam lahko tudi oprhajo, odločijo za masažo in počivajo v viseči mreži na terasi. Strogo pravilo, ki se ga držijo, pa je, da kapsulo vedno zaseda le ena oseba.

Spanje namesto kosila

Med tednom se v Nap Yorku ljudje ustavijo med odmorom za kosilo. Poleti pa si tam marsikdo pred kakšnim sestankom privošči osvežitev v obliki prhe, so svoje izkušnje ameriškemu mediju posredovali v velnesu.

Okolju prijazne spalnice

Spalne kapsule, izdelane v New Yorku, so oblikovali z mislijo na zagotavljanje zasebnosti, varnosti in miru. Opremili so jih z najnovejšimi tehnologijami med spalnimi pripomočki. Sredi betonske džungle so tako poskrbeli za krepitev imunskega sistema, podporo kognitivnim funkcijam in za druge blagodejne učinke, ki jih k zdravju in dobremu počutju prispeva spanje. 

Preberite še:

spalnica
Trendi Kako svetloba vpliva na naše spanje?
Trendi Postelja, kraj velikih življenjskih dogodkov
sloni na Plitvicah
Trendi Fotografija, iz katere se že nekaj dni norčuje ves Balkan
Ne spreglejte