Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2024,
14.11

Osveženo pred

1 ura, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre fotografija surfanje

Natisni članek

Torek, 30. 7. 2024, 14.11

1 ura, 45 minut

Je fotografija Brazilca Gabriela Medine ena najboljših olimpijskih fotografij? #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,33
Gabriel Medina, OI 2024 | Gabriela Medino je v zraku ujel francoski fotograf Jérôme Brouillet in posnel neverjetno fotografijo. | Foto Profimedia

Gabriela Medino je v zraku ujel francoski fotograf Jérôme Brouillet in posnel neverjetno fotografijo.

Foto: Profimedia

Fotografija brazilskega surferja Gabriela Medine, ki je še vedno v boju za olimpijsko zlato, je morda že postala glavna kandidatka za najboljšo fotografijo letošnjih olimpijskih iger. Nekateri celo menijo, da je to najboljša fotografija z olimpijskih iger vseh časov.

Olimpijska tekmovanja v deskanju na vodi so organizirali na Tahitiju, na otoku v Francoski Polineziji sredi Tihega oceana. Od središča olimpijskih iger v Parizu je Tahiti oddaljen 15.700 kilometrov. Tam je na valovih nastala tudi fotografija Brazilca, ki se je hitro razširila po svetovnem spletu.

V dvoboju osmine finala se je Brazilec Gabriel Medina pomeril z Japoncem Kanoojem Igarashijem in dvoboj tudi dobil. Južnoameričan se je tako z zmago tekmecu oddolžil za poraz z zadnjih olimpijskih iger v Tokiu, ko je bilo deskanje na sporedu sploh prvič.

Avtor fotografije: Dobil sem posnetek dneva, toda to bo hitro pozabljeno

Zmago je 30-letni brazilski profesionalni deskar, ki je sicer tudi trikratni svetovni prvak, po deskanju pod valom proslavil z iztegnjenimi desetimi prsti, nato pa skočil čez val in s prstom pokazal v nebo, ob tem pa skočil z deske in ohranil statični položaj, zato se je zdelo, kot da lebdi nad oceanom. Na trenutek je bil več kot očitno dobro pripravljen fotograf francoske agencije AFP Jérôme Brouillet, ki je po tem, ko je ujel čudovit posnetek, povedal: "Dobil sem posnetek dneva, toda to bo hitro pozabljeno. Bil sem na čolnu s še šestimi talentiranimi fotografi in že jutri bo v ospredju kakšna druga fotografija," je skromno dodal Brouillet.

V torek, 30. julija, so na sporedu še četrtfinale, polfinale ter dvoboji za bron in zlato v kategorijah za moške in ženske.

Oglejte si še:

Pariz nevihte
Sportal Pariz naj bi proti večeru zajele hude nevihte
Ana Gros
Sportal Ana Gros po veliki katastrofi brez dlake na jeziku
Andreja Leški
Sportal Andreja Leški popoldne v boj za medaljo!
Giannis Antetokounmpo
Sportal Zvezdnik Antetokounmpo v velikih težavah na olimpijskih igrah
Ne spreglejte