Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 7. 2015,
14.54

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Natisni članek

Lidl Slovenija vip štafeta dobrodelnost advertorial Špela Jereb Neisha Alya Kaja Bajda Ajda Mlakar Klemen Bunderla Ustvarimo boljši svet

Sreda, 29. 7. 2015, 14.54

2 meseca, 1 teden

Misija, ki je povezala številne zvezdnike

Siol.net

Štafeta dobrodelnosti, ki smo jo poimenovali VIP-Štafeta, je povezala osem znanih slovenskih osebnosti, ki so se v treh mesecih podale na osem dobrodelnih akcij.

Znani Slovenci so bili kar tri mesece del dobrodelne misije v okviru trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet. S projektom VIP-štafeta so širili pomembno sporočilo: majhni koraki lahko spremenijo življenje v naši skupnosti. Na bolje, se razume.

Tako smo imeli veliko čast, da smo tri mesece spoznavali naše VIP-ovce in jih predstavili, kakšni so, ko niso pred mikrofonom, na odru ali na modnih brveh. Brez pomislekov so se podali v gasilske vode, obnavljali kopalnice, pobirali žabe, negovali konje, se družili z brezdomci, pakirali piškote in pomagali mačjemu zavetišču ter nakupovali za manj privilegirane družine.

Lidl Slovenija je za vsako od dobrodelnih akcij, ki smo jih predstavili v projektu VIP-štafeta, daroval vrednostne bone, s katerimi je polepšal dan vsem tistim, za katere skrbijo posamezna društva in zavodi. Bone so namreč namenili nakupu hrane in drugih dobrin.

Vsaka štafeta je bila zgodba zase in z vsako posebej so dokazali, da s skupnimi močmi lahko naredimo svet boljši in prijaznejši za vse.

Dokazali so tudi, da so dobra dela, pa četudi majhna, lahko celo zabavna.

Z mislimi na druge so razdajali svoj čas

#1 Kopalnica

6Pack Čukur na Debelem rtiču | Foto: 6Pack Čukur na Debelem rtiču Prvi, ki je dobil priložnost za dobro delo, je bil velenjski raper 6Pack Čukur, ki je iz shrambe naredil kopalnico za invalide.

V letovišču na Debelem rtiču, ki deluje pod okriljem Rdečega križa Slovenije, je s skupino "majstrov" temeljito obnovil sanitarije za otroke.

Delo je trajalo nekaj dni, otroci pa imajo zdaj lepše sanitarije. Obnova je bila res nujna, ploščice so bile namreč že stare in dotrajane – na stenah so zdržale približno 50 let.

 

 

#2 Dobrodelni piškoti

Klemen Bunderla na dobrodelnem pakiranju piškotov pri društvu Hrana za življenje. | Foto: Klemen Bunderla na dobrodelnem pakiranju piškotov pri društvu Hrana za življenje. Klemen Bunderla je pakiral piškote.

Radijski voditelj in pevec Klemen Bunderla je mikrofon za en dan zamenjal za pakiranje piškotov. Takoj, ko je izvedel, da ga je sodelavka Ajda Mlakar nominirala za VIP-štafeto, je že vedel, komu bo namenil svoj čas.

Odločil se je za pomoč humanitarnemu društvu Hrana za življenje, ki z deljenjem brezplačnih vegetarijanskih oziroma veganskih obrokov prinaša hrano in upanje tistim, ki to potrebujejo.

 

 

#3 Prostovoljni gasilci

Ajda Mlakar pri prostovoljnih gasilcih PGD Begunje | Foto: Ajda Mlakar pri prostovoljnih gasilcih PGD Begunje Ajda Mlakar se je pridružila gasilcem. Radijska voditeljica Ajda Mlakar je navdušena nad gasilci, nad tem, kako nesebično so vedno pripravljeni pomagati. Prostovoljni gasilci pa so še posebej požrtvovalni, saj svojemu poslanstvu namenjajo svoj prosti čas.

Ajda Mlakar je dan preživela v prijetni gasilski družbi pri gasilcih PGD Begunje.

Kot radijska voditeljica je Ajda Mlakar velikokrat v gasilski družbi na gasilskih veselicah, kjer z veseljem povezuje glasbeni program.

 

#4 Kralji ulice

Prodajalec Dare Majtan (na sredini) s Kajo Bajda in rednim odjemalcev časopisa Kralji ulice (na levi) | Foto: Prodajalec Dare Majtan (na sredini) s Kajo Bajda in rednim odjemalcev časopisa Kralji ulice (na levi) Mis športa Kaja Bajda se je podala med Kralje ulice.

Kralji ulice je ljubljansko društvo za pomoč brezdomcem, ki že deset let izdaja legendarni cestni časopis Kralji ulice. Avtorji časopisa so brezdomci in ljudje, ki so povezani z njihovim življenjem.

Prodajalcu Daretu Majtanu se je na ljubljanskih ulicah pridružila letošnja mis športa, Trboveljčanka Kaja Bajda. Sama časopis največkrat kupi na ljubljanski železniški postaji.

 

 

#5 Anina zvezdica

Ana Lukner z Nejcem Simšičem ob predaji živil. | Foto: Ana Lukner z Nejcem Simšičem ob predaji živil. Nejc Simšič je na veliko nakupoval, vendar za socialno ogrožene.

Televizijski voditelj Nejc Simšič je svoj čas namenil zavodu za pomoč socialno ogroženim Anina zvezdica. V Lidlovi trgovini je nabral za dva vozička živil in priboljškov, ki jih je nato odpeljal v skladišče Anine zvezdice.

Z mislijo na ljudi, ki komaj preživijo iz meseca v mesec, so se v vozičku znašle tudi slastne dobrote. Ustanoviteljica zavoda Ana Lukner je bila nad darilom navdušena.

 

 

Nemočne živali so z njihovo pomočjo dobile nekaj pozornosti

#6 Konji s težko preteklostjo

Alya pri konjih v Orovi vasi | Foto: Alya pri konjih v Orovi vasi Alya je razvajala konje s težko preteklostjo.

Alya je štafeto dobrodelnosti prejela od 6Packa in z veseljem je prevzela častno nalogo. Deževen aprilski dan smo preživeli v družbi drobne Mozirjanke, velike ljubiteljice živali.

Na kmetiji v Orovi vasi pri Polzeli je v Rehabilitacijskem centru Petra — Društvu za zaščito konj pomagala pri negi konj. Gre za mučene, zlorabljene in zapuščene konje, skratka za konje s posebnimi potrebami.

 

 

#7 Zavetišče za zavržene mačke

Neisha je za en dan postala ambasadroka Mačje hiše. | Foto: Neisha je za en dan postala ambasadroka Mačje hiše. Neisha je bralce pozvala h kastraciji mačk.

Neisha in Muki, simpatičen, a zelo previden perzijski mačkon, sta za en dan postala vesela ambasadorja Mačje hiše in sporočila: kastrirajte in sterilizirajte! Mačja hiša v svoje zavetje na leto sprejme in oskrbi 600 zapuščenih mačk.

Eno glavnih poslanstev zavoda Mačja hiša je ozaveščanje o problematiki brezdomnih mačk, tudi s pozivi h kastraciji in sterilizaciji.

 

 

#8 Žabice, ki prečkajo prometno cesto

Špela Jereb med akcijo Pomagajmo žabicam. | Foto: Špela Jereb med akcijo Pomagajmo žabicam. Špela Jereb je med žabicami v Hrašah iskala svojega princa.

Nekdanja TV-voditeljica Špela Jereb se je spomladi odpravila v Hraše pri Smledniku, kjer je potekala ena od akcij Pomagajmo žabicam. Društvo Žverca namreč vsako pomlad pomaga dvoživkam pri prečkanju zelo prometne ceste in Špela Jereb se je nemudoma odzvala povabilu na prostovoljsko akcijo.

Večina dvoživk bi namreč brez pomoči prostovoljcev končala na cesti.

 

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte