Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 5. 2015,
15.05

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Foto: Bor Slana
Video: Igor Djilas

Natisni članek

Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet Anina zvezdica advertorial

Torek, 26. 5. 2015, 15.05

2 meseca, 1 teden

Ko Nejc Simšič nakupuje … (VIDEO)

Siol.net

Foto: Bor Slana
Video: Igor Djilas

Nejc Simšič se je lotil nakupovanja na veliko. V njegovem vozičku so se znašla živila in priboljški, ki se jih bodo posebej razveselile socialno ogrožene družine.

Televizijski voditelj in novinar Nejc Simšič se je z veseljem odzval povabilu prijateljice Neishe, ki ga je nominirala v pretekli VIP-štafeti, v okviru katere je pomagala Mačji hiši.

Tokrat smo se z Nejcem Simšičem podali med nakupovalne police. Svoj čas in voljo je namreč podaril zavodu za pomoč socialno ogroženim Anina zvezdica. Odločil se je, da bo nakupil priboljške, ki bodo nepriviligiranim vsaj malo posladkali dan.

Ustanoviteljica zavoda Ana Lukner nam je prišepnila, katerih dobrot jim primanjkuje, in bi družinam, s katerimi sodeluje, polepšale dan. Na seznamu so se znašle pločevinke z zelenjavo in omakami, polenta, paštete, kosmiči, marmelade, pa seveda kava in piškoti. Z "dobrodelnim" nakupovalnim seznamom smo se torej odpravili v Lidlovo trgovino. Ko smo z Nejcem prišli do blagajne, sta se dva vozička dobesedno šibila pod bremenom vseh dobrot, ki jih je nabavil z mislijo na ljudi, ki komaj preživijo iz meseca v mesec.

 | Foto:

"Kakšne dobrote ste nam prinesli!"

Po uspešnem nakupovanju smo vso zalogo živil odpeljali v skladišče zavoda Anina zvezdica, kjer nas je pričakala ustanoviteljica in vodja zavoda Ana Lukner, ki vedno znova dokazuje, da so majhna dejanja prava povezovalna nit za lažjo prihodnost tistih, ki so se znašli na socialnem dnu.

"Nejc, najlepša hvala, da si se spomnil na nas," je Ana Lukner z veseljem sprejela vso zalogo hrane, s katero bo marsikdo lažje preživel mesec. "Same dobre stvari si nam prinesel."

 | Foto:

Z živili podprite delo zavoda Anina zvezdica in pomagajte številnim socialno ogroženim družinam.

Pomoč šibkejšim – najboljši način preživljanja prostega časa

Med zlaganjem paketov smo izvedeli, da z Anino zvezdico sodeluje približno 150 prostovoljcev, ki pomagajo razvažati in koordinirati pomoč, da zelo dobro sodelujejo z vojsko in policijo in da največ informacij o tem, kdo potrebuje pomoč, izvedo na terenu.

"Največ o ljudeh izvem iz njihovega pripovedovanja, vedno jih prosim, da mi opišejo svojo zgodbo. Takoj vem, čigava zgodba je pristna in kdo ni iskren. Žal se dogaja tudi to, vendar imam že tako izostren čut za ljudi, da vem, kdo je tisti, ki pomoč res potrebuje," pove mlada poslovna ženska, ki pravi, da je pomoč šibkejšim najboljši način preživljanja prostega časa.

 | Foto:

"Nejc, postal si naša zvezdica"

S tem, ko je Nejc pripeljal poln avtomobilski prtljažnik dobrot, pa si je prislužil posebno čast – postal je ena od Aninih zvezdic. Svoje poslanstvo – ustvarjati boljši svet – pa je predal naprej.

Za naslednjo nosilko VIP-štafete je nominiral letošnjo mis športa Kajo Bajdo. Spremljajte nas čez dva tedna, tudi Kaja Bajda bo gotovo imela zanimivo poslanstvo.

 | Foto:

Lidl Slovenija je v okviru VIP-štafete daroval vrednostne bone, ki smo jih unovčili za nakup hrane za zavod za pomoč socialno ogroženim Anina zvezdica.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte